Artikel
22 sep '11
22 september '11
3 min

Driessen geeft richting aan MVO met eigen foundation

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een streven dat niet meer weg te denken is uit het Nederlandse bedrijfsleven. Organisaties willen laten zien dat ze de verantwoordelijkheid nemen voor de effecten van hun bedrijfsactiviteiten op mens en milieu.

MVO is een integrale visie op ondernemerschap waarbij de onderneming waarde creëert op economisch (Profit), ecologisch (Planet) en sociaal (People) vlak. Als HRM-dienstverlener hebben we goed nagedacht over  hoe wij invulling willen geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat heeft geresulteerd in de oprichting van de Driessen Foundation.

MVO pas effectief bij structurele aanpak

Wij zien in dat het minimaliseren van papiergebruik of een geldbedrag doneren aan ontwikkelingslanden niet voldoende is om te pretenderen dat we volledig maatschappelijk verantwoord ondernemen. Aan maatschappelijk verantwoord ondernemen moet je dagelijks werken en als organisatie bekijken hoe je graag aan bijdrage zou willen leveren aan de ‘maatschappij’.

Als HRM-dienstverlener zijn we van mening dat personeel het belangrijkste kapitaal is voor een organisatie. Daarnaast hebben we vanzelfsprekend veel kennis in huis over  ‘mensenwerk’. De Driessen Foundation richt zich dan ook voornamelijk op  de People en Profit activiteiten. Planet wordt daarmee uiteraard niet vergeten, want we conformeren ons aan de hoogste eisen op dat gebied.

Driessen Foundation

De Driessen Foundation bestaat uit eigen medewerkers van Driessen. Zij initiëren, (onder)steunen, controleren en geven advies over initiatieven die een bijdrage leveren aan het MVO beleid van Driessen. Zij  zorgen er ook voor dat de MVO-gerelateerde initiatieven actueel blijven. Daarnaast is de Driessen Foundation een MVO ideeënplatform. Dit zorgt ervoor dat wij niet alleen “meedoen” aan bestaande doelen en activiteiten, maar ook zelf met nieuwe initiatieven komen. Maar wat doet de Driessen Foundation nu precies? Zoals gezegd (onder)steunt zij initiatieven die passen binnen de MVO doelstellingen van Driessen. Hierbij richten wij ons op 4 categorieën, die allemaal te maken hebben met people en profit:

  • Sport
  • Cultuur
  • Mens en omgeving
  • Kennis

Alle informatie over de Driessen Foundation vindt u op www.driessenfoundation.nl.

Uw aandacht voor een bijzonder initiatief

Driessen steunt een groot aantal initiatieven en goede doelen. Deze dragen wij allemaal een warm hart toe en het goede werk wat de mensen achter deze doelen verrichten waarderen wij enorm. Toch willen wij uw bijzondere aandacht vragen voor één van de doelen die wij steunen, de stichting Trib4bibi. Deze stichting is opgericht door twee ouders die één van hun kinderen aan neuroblastoom, een ernstige vorm van kinderkanker verloren hebben. Helaas is hun tweede kind nu ook getroffen door deze vreselijke ziekte. Op korte termijn is er snel actie nodig. Vanuit Driessen hebben we een donatie gedaan aan de stichting en vragen we ook uw aandacht voor Trib4bibi.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.