Artikel
15 apr '15
15 april '15
3 min

Driessen brengt vacatures tot leven met Augmented Reality

Driessen HRM heeft haar locaties, verspreid door het land, voorzien van de mogelijkheid om direct vacatures in de omgeving te bekijken. Zo is de buitenzijde van iedere locatie voorzien van een Augmented Reality sticker. Driessen maakt het mogelijk, in samenwerking met Limebizz AR Concepts, om op deze vernieuwende manier vacatures vanuit de locatie met werkzoekenden te delen.

Door de sticker op een locatie van Driessen te scannen met een mobiele telefoon, wordt de GEO Layar applicatie geactiveerd. Deze applicatie staat in verbinding met de vacaturebank van Driessen (zoals zichtbaar op de website), waardoor alle vacatures van onze aangesloten organisaties in de directe omgeving worden getoond.

Hoe werkt Layar?

Om de sticker te kunnen scannen dient men allereerst de gratis Layar app te downloaden op een smartphone (via App Store en Play Store). Wanneer men de app vervolgens opent kan de gebruiker de sticker scannen. Start de Geo Layar en draai ten slotte rustig in de rondte. De vacatures in de directe omgeving worden zichtbaar en kunnen worden bekeken. Het is tevens mogelijk om direct te solliciteren.

Waarom Layar?

Door onze locaties te voorzien van een sticker is het mogelijk om op een laagdrempelig niveau direct de beschikbare vacatures te bekijken. Daarnaast zijn de Driessen locaties veelal in het centrum gelegen. Met het gebruik van de Layar app zijn de vacatures hierdoor ook buiten openingstijden op locatie beschikbaar.

Samenwerking Limebizz

De samenwerking tussen Driessen en Limebizz AR Concepts is zichtbaar in verschillende Driessen uitingen voor zowel relaties, medewerkers als werkzoekenden. De gebruikelijke communicatie zal regelmatig voorzien worden van een ‘Layar’. Hierdoor komt de uiting tot leven, zorgt het voor meer beleving en kan er een extra boodschap worden meegegeven. Denk hierbij onder andere aan het toevoegen van verschillende videofragmenten. Op deze manier kunnen de kernwaarden professioneel & persoonlijk nog meer tot zijn uiting komen.

Limebizz, opgericht in april 2009, is expert op het gebied van Augmented Reality. Op basis van expertise, concepten, creatie en referenties mogen zij zich wereldmarktleider noemen op het gebied van AR concepts en implementaties. Limebizz AR Concepts heeft kantoren in Amsterdam (International), Helmond (Benelux), New York en Berlijn.

Limebizz biedt met Layar een platform van producten die het voor consumenten en bedrijven mogelijk maakt om de fysieke en digitale wereld met elkaar te verbinden. Driessen is ook continue bezig om zich te optimaliseren als organisatie en ziet met Layar dan ook mogelijkheden om aan de huidige communicatie uitingen een extra boodschap of gevoel mee te geven.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.