Artikel
12 jun '15
12 juni '15
2 min

Bij Nederlands medewerker staat meer geld verdienen niet voorop

De meeste talentvolle Nederlandse medewerkers vinden meer geld verdienen niet het belangrijkst. De medewerkers in ons land zijn ook nog eens de meest tevreden medewerkers ter wereld. Zo blijkt uit onderzoek van LinkedIn.

LinkedIn deed wereldwijd onderzoek onder 20.931 fulltime medewerkers naar hun houding ten opzichte van de banenmarkt in hun land. Uit Nederland deden 678 medewerkers mee. Zij zoeken met name uitdagend werk (45 procent), meer professionele ontwikkeling (39 procent) en toekomstperspectief en doorgroeimogelijkheden(28 procent).

Geld minder belangrijk

Het Nederlands talent vindt geld minder belangrijk. Maar 16 procent stelt een betere beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden voorop. Dat is minder dan een derde van het wereldwijde gemiddelde van 49 procent. De Nederlandse medewerkers zijn nog minder enthousiast over een betere functietitel (5 procent).

Meest tevreden werknemers

Vier op de vijf Nederlandse respondenten is tevreden met de huidige baan. Hiermee heeft Nederland de meest tevreden medewerkers ter wereld. 81 procent is echter in voor een nieuwe baan als zich een mooie gelegenheid aandient. Een tevreden medewerker betekent dus nog geen talentbehoud.

Duidelijke communicatie over nieuwe baan

Verder willen wereldwijd gezien kandidaten bij het eerste contact met een recruiter weten wat de verantwoordelijkheden zijn van een functie (69 procent). Ook willen ze dan weten waarom de recruiter juist met hen contact opneemt (64 procent).

Bronnen: Personeelsnet.nl, LinkedIn

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.