Artikel
31 aug '17
31 augustus '17
2 min

Betere samenwerking tussen HR, ICT en facility zorgt voor meer medewerkerstevredenheid

Wat krijg je als je HR, ICT en facility combineert? Een complementair kleurcontrast! In de praktijk ondersteunen deze diensten ieder hun eigen eiland, maar volgens Colin Cleeren, directeur van VitalFacts, moeten ze elkaar juist gaan opzoeken.

Samen onderzoeken

Wanneer HR en Facility samen onderzoek doen naar medewerkerstevredenheid kan dit interessante informatie opleveren die voor beide partijen relevant is. Denk bijvoorbeeld aan hoe de voorzieningen in een bedrijf van invloed zijn op het (ziekte)verzuim of de personeelsverloop. Ook vitaliteit is een interessant gedeeld goed. HR wil dat medewerkers vitaal zijn terwijl facility ernaar streeft alles binnen handbereik te hebben, denk aan een koffieautomaat op iedere hoek. Beweging is belangrijk voor productiviteit, de medewerkerstevredenheid en een lager verzuim.

ICT betrekken

Volgens Cleeren valt er veel te winnen als er meer wordt samengewerkt. ‘Een mooi voorbeeld is in-, door- en uitstroom. Wanneer iemand in dienst is, moet hij langs facility voor zijn toegangspas, ICT voor zijn computer en HR voor arbeidsvoorwaardelijke zaken,’ aldus Cleeren. En dat in een gebouw waar de nieuwe medewerker nog niet goed bekend is. Ook in zaken als HR analytics liggen kansen voor HR en ICT om samen te werken aan nog meer medewerkerstevredenheid.

Denken in mogelijkheden

Wat betreft vitaliteit bevorderen zijn er volgens Cleeren verschillende maatregelen die genomen kunnen worden. Van minder koffieautomaten in het gebouw waardoor mensen wat vaker van hun plek komen tot een gezonder lunchaanbod in de kantine. Cleeren: ‘’als de koffie goed genoeg is, zijn mensen zeker bereid om daarvoor de trap te nemen.’’ 

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.