Artikel
30 okt '12
30 oktober '12
2 min

Benut het potentieel van uw personeel!

Uit onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group blijkt dat organisaties die investeren in het potentieel van personeel hun productiviteit verdubbelen. Het onderzoek bevat gegevens van 1610 organisaties uit 46 landen die bijna 5 miljoen werknemers vertegenwoordigen.

Betrokkenheid & Ondersteuning
Volgens het onderzoek realiseren organisaties die investeren in de betrokkenheid van hun werknemers een productiviteit die 2,5 keer hoger ligt dan organisaties die dit niet doen. Wanneer een organisatie daarnaast ook investeert in ondersteuning van werknemers, wordt de vermenigvuldigingsfactor alleen maar groter. Goed presterende organisaties zijn succesvoller omdat zij erin slagen het potentieel van het personeel volledig te benutten. Betrokkenheid en ondersteuning spelen hierin dus een grote rol.

Het potentieel van ons personeel
Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts 64 procent van de Europese werknemers zich verbonden voelt met de werkgever. Daarnaast geeft 42 procent van het Nederlandse personeel aan te weinig ondersteuning in het werk te krijgen. Een gemiste kans, aldus Anne Branger, Director Productized Services bij Hay Group: ‘Bedrijven doen er goed aan om te zorgen voor de juiste structuur, trainingen en middelen zodat werknemers optimaal kunnen presteren.’

Jaarcongres HRM: Presteren? Natuurlijk!
Ook organisaties in de publieke sector worden steeds vaker afgerekend op hun prestaties. Als HRM-dienstverlener wil Driessen u hierin ondersteunen. Op 22 november aanstaande organiseren wij daarom de derde editie van het Jaarcongres HRM, dat volledig in het teken staat van prestaties. Bekijk het programma en meld u gratis aan voor het Jaarcongres HRM. Aanmelden is nog mogelijk tot 5 november aanstaande. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij (vol = vol)!

Bron: haygroup.com

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.