Artikel
19 sep '13
19 september '13
1 min

Belastingplan 2014 zwijgt over Werkkostenregeling

De verwachting was dat het ministerie van Financiën op Prinsjesdag bekend zou maken welke wijzigingen zouden worden doorgevoerd in de Werkkostenregeling. In het Belastingplan 2014 en in de overige fiscale maatregelen is daarover echter niets terug te vinden.

Noodzakelijkheidscriterium
Begin dit jaar heeft staatssecretaris Weekers van Financiën de notitie “Aan het werk met de Werkkostenregeling” gepubliceerd. In deze notitie werd een aantal mogelijkheden aangegeven tot verbetering en vereenvoudiging van de werkkostenregeling. Eén van de veranderingen zou de invoering van het ‘noodzakelijkheidscriterium’ zijn. Met de invoering van het noodzakelijkheidscriterium zouden alle voorzieningen die noodzakelijk zijn voor het uitoefenen van de dienstbetrekking buiten de vrije ruimte blijven.

Geen wijzigingen
Middels een internetconsultatie zou onderzocht worden of er voor het invoeren van het ‘noodzakelijkheidscriterium ‘ voldoende draagvlak zou zijn. De resultaten van de internetconsultatie zouden moeten leiden tot een wetsvoorstel tot aanpassing van de werkkostenregeling. Dit voorstel zou op Prinsjesdag in het Belastingplan 2014 worden gepresenteerd, maar hierover is niets terug te vinden. Op dit moment is het dus nog onduidelijk hoe de werkkostenregeling er uit komt te zien. Zolang er geen wijzigingen worden doorgevoerd, blijft de regeling zoals deze nu is.

Bron: Taxence

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.