Artikel
24 apr '14
24 april '14
2 min

Ambitieuze kanoslalomvaarster heeft één droom

Deelnemen aan de Olympische Zomerspelen in 2016 of in 2020 is de droom van kanoslalomvaarster Maartje Otten uit Helmond. Kanoslalom staat centraal in het leven van de zeventienjarige Maartje, die naast haar intensieve trainingsschema ook druk is met de werving voor haar sponsorprogramma ‘Maatjes voor Maartje’. Dit programma heeft ze opgezet na haar overgang van Jong Oranje in 2012, waardoor ze geen bijdrage meer ontvangt van de kanobond. Met Driessen HRM als ‘maatje’, heeft Maartje inmiddels negen sponsors die ondersteuning bieden bij de uitoefening haar favoriete sport.

Met ‘Maatjes voor Maartje’, maakt Maartje het voor zichzelf mogelijk om haar passie te blijven uitvoeren. Kanoslalom is een Olympische sport waarbij in een boot een parcours wordt afgelegd, meestal op wildwater, waarbij er tussen poortjes door wordt gevaren. De talentvolle Helmondse is hard op weg om zichzelf te selecteren voor de Zomerspelen in Rio in 2016. Zo goed mogelijk worden in haar sport zodat ze op internationaal niveau mee kan doen, dat is het doel waar ze op dit moment hard voor traint.

Kanoslalom is in Nederland een erg kleine sport. Dit komt omdat Nederland niet beschikt over wild stromend water. Wel is er een kunstmatige baan in Zoetermeer, echter trainen is daar erg duur. Daarom traint Maartje veelal op riviertjes als de Dommel en in het buitenland. Om Maartje te ondersteunen heeft Driessen HRM zich aangesloten als Maatje voor Maartje, zodat ze haar droom kan verwezenlijken: “Kanoslalommen tijdens de Olympische Zomerspelen”.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.