Branded
14 mrt '24
14 maart '24
4 min

Aan het werk in de buitenlucht: Friesland verkent een groene benadering van vitaliteit

In onze huidige werkomgeving, waar stress en burn-outs op de loer liggen, is de zoektocht naar werkgeluk en vitaliteit actueler dan ooit. Het moet allemaal kloppen: plezier, waardering, ontwikkeling en de balans tussen werk en privé. Verplaats je werk eens naar buiten en ervaar het effect van de natuur op jouw werkgeluk: ga buitenwerken.

Een groene omgeving vermindert stress

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat de natuur ons welzijn ten goede komt. Het vermindert stress en kan zelfs helpen burn-out symptomen te voorkomen. Dit besef is er al, anders zouden we niet zo vaak ‘echt even weg’ gaan naar een zonnig oord of uitwaaien aan de kust. We willen best vaker naar buiten, maar wanneer en wat gaan we daar dan doen? Verplaatsen van werk naar buiten kan de oplossing zijn. Stel je voor dat je de hele dag kunt teren op de heldere gedachten die je krijgt na een frisse wandeling.

Vergaderen in een natuurlijke omgeving

Er zijn tal van werkvormen die prima buiten kunnen plaatsvinden. Stap naar buiten voor een telefoongesprek of houd al wandelend een vergadering. Wist je dat je wandelend makkelijker op één lijn komt? Je staat immers niet lijnrecht tegenover elkaar. En vaak is een parkje of kantoortuin dichterbij dan je denkt. Neem een notitieboekje mee en je buitenvergadering is een feit. Begint je maag te knorren voordat je een buitenactiviteit hebt gevonden? Maak dan in elk geval een wandeling tijdens de pauze.

De koude winter door

Het lentezonnetje breekt steeds vaker door en dat maakt naar buiten gaan een stuk makkelijker. Vergaderen in de zon is heerlijk, maar ga ook in de donkere, koudere maanden naar buiten. Juist dan heeft je lichaam behoefte aan natuur. Alleen al het zien van groen heeft een positief effect. Het maakt ons creatiever, productiever en buiten werkt je brein tot wel zestig procent beter. In de winter zijn kantooruren vaak je enige kans op daglicht. Blijf dus ook na de zomer wandelmeetings houden of verplaats je kantoor tijdelijk naar een natuurrijke omgeving.

De gelukkigste Nederlanders

In Friesland noemen ze zo’n wandeling een ‘kuiertje’, en dat kan werkelijk overal. De natuur is nooit ver weg en dat maakt de Friezen bijzonder gelukkig. Ondanks dat ze gemiddeld minder verdienen en lager opgeleid zijn, behoren ze tot de gelukkigste inwoners van het land. Dat blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). De leefomgeving en sociale samenhang scoren daarbij het hoogst. Terwijl jongere generaties worstelen met prestatiedruk, lijken ze hier meer waarde te hechten aan landschap en ruimte dan aan geld en status.

Opladen in Friesland

Dus, verhuizen naar Friesland? Dat is een optie. Maar je kunt je ook laten inspireren door een bedrijfsuitje, heisessie, training of teambuilding. Het is de perfecte plek om even afstand te nemen van de dagelijkse sleur en samen tot nieuwe inzichten te komen. Terug op kantoor zul je merken dat je vaker naar buiten verlangt om dat heerlijke gevoel weer te ervaren.

Friesland stimuleert actief buitenwerken en biedt zakelijke locaties die perfect aansluiten op de natuur. Unieke plekken als Farsk, Suvelfabryk of De Laape geven veel gelegenheid om je zakelijke bijeenkomst gemakkelijk naar buiten te verplaatsen. Deze locaties zijn niet alleen prachtig gelegen, maar hebben ook alle faciliteiten voor een productieve en inspirerende werksessie.

Integreren in de werkcultuur

Om buitenwerken in je werkcultuur te integreren, heb je de juiste middelen nodig. Meet in Friesland, het zakelijke toerismebureau van de provincie Friesland, organiseert regelmatig voorbeeldprogramma’s voor HR-professionals en planners die je zo kunt overnemen. Ze verbinden je met de juiste partners om inhoudelijke sessies te koppelen aan teambuildingactiviteiten. Met programma’s als ‘Expeditie Buitenwerken’ en ‘Expeditie Opladen’ word je op weg geholpen naar meer vitaliteit en werkgeluk.

Acht kostbare lichturen doorbrengen tussen vier muren is zonde van je tijd! Vervang het systeemplafond eens voor een Dark Sky Park en ruil je kantoorvloer in voor de uitgestrekte graslanden en Friese meren. Een training of incentive in Friesland laat je direct begrijpen waarom Friezen de natuur omarmen voor hun welzijn.

Expeditie Buitenwerken

Meet in Friesland is jouw partner voor het organiseren van een inspirerende workation of teambuilding in de natuur. Neem contact op via de website en ontdek het uitgebreide aanbod aan mogelijkheden in Friesland. Met een breed scala aan activiteiten, locaties en onvergetelijke ervaringen is het de ultieme plek om het werkgeluk van je team naar een hoger niveau te tillen.

Ben je al overtuigd van de voordelen van Friesland als bestemming voor jouw team? Ontdek hoe je de vitaliteit en het werkgeluk van je medewerkers een boost kunt geven met ‘Expeditie Buitenwerken’. Download het programma rond buitenwerken in Friesland en zet de eerste stap richting een vitaler team: Expeditie Buitenwerken.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 2 / 2. Aantal stemmen 1

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.