Binnen het onderwijs ligt de focus vooral op het binnenhalen en behouden van medewerkers. Nauwelijks gaat er aandacht uit naar medewerkers die de onderwijsorganisatie verlaten door disfunctioneren of pensioen. Er gaat veel tijd en aandacht naar ‘de voordeur’ terwijl je als organisatie veel kunt winnen wanneer je leert ‘de achterdeur’ op de juiste manier in te zetten. Lees er meer over in dit whitepaper.

De inzet van externe mobiliteit in het onderwijs

Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid de randvoorwaarden te bieden voor medewerkers om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. Daarnaast bied je als goed werkgever aandacht en ondersteuning aan de medewerker op het gebied van inzetbaarheid en ontwikkeling. Maar wat nu als de medewerker en jouw organisatie uit elkaar lijken te groeien? Of er door de ontwikkeling van jouw organisatie geen passende plek meer is voor je medewerker? Dan heb je als goed werkgever ook de taak om op een verantwoordelijke manier afscheid te nemen van elkaar.

Voor leidinggevenden en HR

Deze whitepaper is bedoeld voor leidinggevenden en HR-adviseurs binnen het primair, voortgezet en hoger onderwijs die meer willen weten over hoe je medewerkers duurzaam in beweging brengt en van verzuren verzilveren maakt en zo niet alleen aandacht besteed aan het binnenhalen en behouden van medewerkers, maar ook aandacht besteed aan het op een goede manier afscheid nemen van medewerkers.

Vraag de whitepaper kosteloos aan

Vraag via onderstaand formulier deze whitepaper van 17 pagina’s kosteloos aan en lees alles over:

  • De 7 factoren die externe mobiliteit vermoeilijken.
  • Handvatten om medewerkers duurzaam in beweging te krijgen.
  • Het DNA van ontwikkeling.