Hoe komt werkend Nederland meer in evenwicht?

Het is alarmerend hoeveel mensen in onze maatschappij worstelen met mentale uitdagingen. En deze problematiek beperkt zich niet tot het persoonlijke leven: ook op de werkvloer is mentale gezondheid een steeds groter wordend issue. Het is dan ook ontmoedigend om te zien dat steeds meer medewerkers uitvallen vanwege psychische klachten. In 2023 werd bijna één op de vijf ziektedagen veroorzaakt door stressgerelateerde klachten, blijkt uit cijfers. Bovendien wijst onderzoek uit dat psychische klachten de voornaamste oorzaak zijn van arbeidsongeschiktheid.

Alle ballen hooghouden

Om de mentale veerkracht te verbeteren, is het cruciaal om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Medewerkers moeten ruimte hebben om werk en privé in evenwicht te brengen om zo mentaal, emotioneel, sociaal én fysiek in balans te komen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Medewerkers hebben namelijk te maken met deadlines, overuren en allerlei verantwoordelijkheden op werk, terwijl ze tegelijkertijd ook nog willen genieten van hun vrije tijd en tijd willen doorbrengen met familie en vrienden. Het is dan ook een constante uitdaging om al die ballen in de lucht te houden.

Hoe zit het eigenlijk met de werk-privébalans van werkend Nederland? Wat zijn triggers die dit delicate evenwicht verstoren? En hoe groot is de kans op een burn-out onder werkenden? OneFit, bekend van het flexibele sportabonnement, vroeg het aan meer dan tweeduizend werkenden en bracht de factoren van werkgeluk, in een whitepaper, in kaart.

Vraag de whitepaper kosteloos aan

Vraag via onderstaande button de whitepaper kosteloos aan en lees alles over:

  • (On)geluk op de werkvloer
  • De werk-privébalans
  • De gevolgen van langdurige stress
  • Tools om medewerkers te ondersteunen

Mini whitepaper aanvragen