“Amplitie is de rookmelder, preventie is rook, curatie (verzuim) is vuur”, hoorde Anne Smulders, directeur bij Bloeij, in 2021 tijdens een lezing. “Het was mijn eerste kennismaking met amplitie en in mijn hoofd ging een lampje branden. Want dit omschreef precies wat we met Bloeij nastreven. We zetten als arbodienst namelijk vol in op ondersteuning en begeleiding bij curatie en preventie, maar amplitie is van toepassing op een nóg veel grotere groep mensen.”

Amplitie is een parapluterm voor thema’s als duurzame inzetbaarheid, bevlogenheid, vitaliteit, werknemerservaring, talentontwikkeling en werkgeluk. Het inzetten op het versterken van alle medewerkers leidt ertoe dat een organisatie meer in balans komt. Je benadrukt én versterkt namelijk alles wat positief is op de werkvloer. Het gaat veel verder dan ‘voorkomen van verzuim’.

Vraag de whitepaper kosteloos aan

In de HR-wereld is de term ook in een stroomversnelling gekomen qua draagvlak, kennis en toepassing. Heel fijn dat ook jij meer van dit begrip uit de positieve psychologie wilt weten. Amplitie kan namelijk ontzettend veel waarde toevoegen aan jouw organisatie. In deze whitepaper van Bloeij lees je wat amplitie is en hoe je het kunt omarmen in je organisatie.