Artikel
14 apr '17
14 april '17
2 min

Werkgelukdeskundige biedt perspectief

Met de snel veranderende arbeidsmarkt verdwijnen sommige beroepen naar de geschiedenisboeken. Andere zijn juist in opkomst, zoals de werkgelukdeskundige. Dit beroep staat in de Nationale Beroepengids in een lijst van beroepen met toekomst. Het betreft nieuwe beroepen en een doorontwikkeling van bestaande beroepen.

Een werkgelukdeskundige is volgens de Nationale Beroepengids een adviseur, manager of staffunctionaris die zich richt op een grotere geluksbeleving op de werkvloer. Dit doet hij onder meer door het geven van workshops en (team-)coaching gericht op persoonlijk leiderschap. Ook geeft hij zogeheten inspiratiesessies.

Chief happiness officer

Verder deelt de werkgelukdeskundige kennis en inzichten over gelukkig werken. Hij implementeert ook tools of systemen die de geluksbeleving van werknemers bijhouden. Dit nieuwe type beroep kent al meerdere verschijningsvormen op de arbeidsmarkt: van extern adviseur tot chief happiness officer.

Ontwikkelingscoach

Ook de ontwikkelingscoach doet het goed volgens het lijstje met beroepen met toekomstperspectief. Zo’n coach houdt zich bezig met de persoonlijke of professionele ontwikkeling van medewerkers of cliënten. Er zijn verschillende verschijningsvormen van de ontwikkelingscoach. Het gaat dan bijvoorbeeld om de loopbaancoach, de managementcoach en de mentor. “De kern van zijn of haar aanpak is de cliënt of medewerker te helpen met verandering van gedrag dat het persoonlijke of professionele welzijn van de cliënt in de weg staat ”, meldt de Nationale Beroepengids.

Recruitmentspecialist

Volgens de Nationale Beroepengids is recruiter in de HR-branche het beroep met de meeste groei. Recruitment wordt een steeds belangrijker onderdeel van organisaties door de steeds groter wordende complexiteit van het aantrekken van de juiste medewerkers. De recruitmentspecialist van de toekomst moet dan ook meer in huis hebben dan de huidige recruiter.

Interimprofessionals

Freelance specialisten hebben de wind in de rug volgens de Nationale Beroepengids. Deze ziet een toename van het aantal interimprofessionals dat voor een projectperiode intern bij een opdrachtgever werkt. De freelancer zal naast zijn eigen vakinhoudelijke expertise ook zijn vaardigheden met klantenacquisitie moeten ontwikkelen.

Bron: PW De Gids

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.