Artikel
12 nov '12
12 november '12
3 min

Vervangingen eenvoudig managen met de VervangingsManager

Elke school heeft regelmatig te maken met ziekte of plotselinge afwezigheid van leerkrachten. Dergelijke situaties brengen extra werkzaamheden met zich mee. Niet alleen moet er op korte termijn een vervanger of passende flexibele arbeidskracht geregeld worden, er komt ook nog het nodige administratieve regelwerk bij kijken. Voortaan is het mogelijk vervangingen eenvoudig te regelen met de applicatie VervangingsManager, speciaal voor het primair onderwijs.

Ontzorgen
De VervangingsManager is een digitaal plannings- en roosteringssysteem met verschillende gebruiksmogelijkheden. De applicatie biedt ondersteuning bij het vinden van de juiste invalkracht bij een specifieke vervangingsaanvraag. Daarnaast is het een hulpmiddel om de vervanging op professionele wijze te beheren, te plannen en te automatiseren. Het doel van de applicatie is om de al zo drukke docenten en scholen te ontzorgen en zoveel mogelijk werk uit handen te nemen.

De voordelen
De VervangingsManager is een webbased applicatie, speciaal voor onderwijsinstellingen en gericht op het beleid en beheer van vervangingen van leerkrachten. Met de VervangingsManager kunnen schooldirecteuren eenvoudig vervangingen aanvragen en anderzijds kunnen vervangers hun beschikbaarheid beheren. Op die manier ontstaat er een match tussen de beschikbaarheid van de invalkracht en de vervangingsbehoefte van de school.

Vele extra modules
De VervangingsManager kent daarnaast extra modules die uw dagelijkse werkzaamheden helpen te vereenvoudigen. Zo is voor de verantwoording van de inzet van vaste medewerkers naar het Vervangingsfonds de pool-toolmodule ontwikkeld. De applicatie verzorgt het gehele proces automatisch, waardoor het handmatig invullen van de welbekende Excel-sheets niet langer nodig is. Daarnaast zijn er modules die u kunt gebruiken om specifieke processen zoals de reiskostendeclaratie te automatiseren. Bekijk alle modules die de VervangingsManager te bieden heeft.

Verschillende mogelijkheden
Driessen ondersteunt u graag bij het managen van uw vervangingen. Hiervoor hebben wij een viertal mogelijkheden ontwikkeld:

  • U neemt alleen de applicatie VervangingsManager af, zodat u deze als handig hulpmiddel bij uw vervangingsvraagstukken binnen uw organisatie kunt gebruiken.
  • U draagt zorg voor een vervangingspool, maar besteedt het beheer van de vervangingspool aan Driessen uit. Onze medewerkers verzorgen het regelwerk rondom uw vervangingen en maken daarbij gebruik van de applicatie VervangingsManager.
  • Naast het beheer van uw vervangingspool stellen wij uw vervangingspool samen. Het proces van werving en selectie van de medewerkers in uw vervangingspool wordt door Driessen verzorgd.
  • Wij verzorgen het totale vervangingsproces. Naast de werving en selectie en het beheer van uw vervangingspool dragen wij zorg voor het volledige werkgeverschap van de vervangers. Wij verzorgen de contracten en de verloning. Daarbij vertegenwoordigen wij de rol van juridisch werkgever.

Gratis vrijblijvende demonstratie
Wilt u meer informatie over de applicatie VervangingsManager? Bekijk de VervangingsManager dan in een twee minuten durend filmpje. Wij lichten de mogelijkheden die de VervangingsManager te bieden heeft graag persoonlijk aan u toe middels een vrijblijvende demonstratie op locatie. Wilt u een demonstratie aanvragen? Neem dan contact met ons op via 0492 – 50 66 66  of info@driessen.nl.

 

Miriam Teunissen
HRM consultant bij Reijn

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.