Artikel
9 nov '12
9 november '12
2 min

Verhoging vrije ruimte werkkostenregeling

De vrije ruimte van de werkkostenregeling wordt per 1 januari 2013 verhoogd naar 1,5%. Deze forfaitaire ruimte is het percentage van het totale fiscale loon (vrije ruimte) dat u als werkgever mag gebruiken voor onbelaste onkostenvergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel. De eerder in het Belastingplan 2013 aangekondigde verhoging naar 1,6% gaat niet door.

Ondersteuning bij overstappen

Moet u de werkkostenregeling nog invoeren? Driessen kan u in het gehele proces rondom de invoering van de werkkostenregeling begeleiden en adviseren. Uiteraard kunnen wij ook een selectie van een aantal onderdelen verzorgen. De eerste stap naar de uiteindelijke overstap naar de werkkostenregeling is altijd het verzamelen van informatie. Om de vergoedingen en verstrekkingen binnen uw organisatie gestructureerd in beeld te brengen hebben wij een basis analyseformulier opgezet. Dit formulier kunt u gratis downloaden.

Analyse van de resultaten

Onze ervaring leert dat het voor organisaties lastig kan zijn om de verzamelde informatie goed te beoordelen. Daarom bieden wij de Driessen WKR-scan aan. Als u gebruik maakt van de WKR-scan ontvangt u praktische ondersteuning bij de analyse van uw vergoedingen en verstrekkingen. Vooraf ontvangt u een uitgebreide versie van het analyseformulier, dat u vult met de door uw verzamelde informatie. Vervolgens zal een gespecialiseerde consultant de resultaten met u bespreken en analyseren.

Meer kennis opdoen?

Meer kennis opdoen over de werkkostenregeling? Driessen heeft twee speciale bijeenkomsten ontwikkeld waarmee u in korte tijd uw kennis over de werkkostenregeling kunt vergroten: een basis- en een verdiepingsbijeenkomst.

Wilt u meer informatie over de dienstverlening van Driessen op het gebied van de werkkostenregeling, een WKR-scan aanvragen of heeft u behoefte aan een basis- en/of verdiepingsbijeenkomst waarmee u in korte tijd uw kennis over de werkkostenregeling kunt vergroten? Neem dan contact op met de afdeling consultancy via 0492 – 50 66 66 of consultancy@driessen.nl.

Bron: Rijksoverheid.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.