Publiek Perspectief is vanaf nu Trends in HR. Blijf via dit platform op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen voor HR.

Artikel/ 13 oktober 2017

Principeakkoord cao Rijksambtenaren

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vakbonden in de rijkssector hebben op 11 oktober 2017 een onderhandelaarsresultaat bereikt over een nieuwe cao. Hierin is afgesproken dat de ongeveer 116.500 medewerker bij het Rijk een loonsverhoging van 1,4 procent krijgen.

De verhoging, die met terugwerkende kracht ingaat, is in ieder geval voldoende om de inflatie te compenseren. Het akkoord moet voorkomen dat rijkmedewerkers erop achteruit gaan. Het onderhandelingsresultaat is nog wel een principeakkoord. Het wordt nu voorgelegd aan de vakbondsleden. Die hebben tot 27 oktober de tijd om erop te reageren.

FNV Overheid spreekt over tussen-cao
Vakbond FNV noemt het akkoord ‘een tussen-cao die de weg vrij maakt voor onderhandelingen over een cao met inhoud en een serieuze loonsverhoging in 2018’. Deze onderhandelingen gaan waarschijnlijk van start als de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken het kabinet Rutte III is aangetreden. De kersverse minister kan direct aan de bak, want de eis van de bonden is 3 procent.

Bron: Rijksoverheid

Deel deze pagina
Pieter Philippart
Vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid en nieuwsgierige houding schrijft Pieter over diverse onderwerpen op het gebied van HRM en management. Maar het liefst gaat hij aan de slag met onderzoeken en publicaties over werken in de overheid, het onderwijs, zorg & welzijn en cultuur.
Meer van deze auteur