Artikel
13 okt '17
13 oktober '17
1 min

Principeakkoord cao Rijksambtenaren

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vakbonden in de rijkssector hebben op 11 oktober 2017 een onderhandelaarsresultaat bereikt over een nieuwe cao. Hierin is afgesproken dat de ongeveer 116.500 medewerker bij het Rijk een loonsverhoging van 1,4 procent krijgen.

De verhoging, die met terugwerkende kracht ingaat, is in ieder geval voldoende om de inflatie te compenseren. Het akkoord moet voorkomen dat rijkmedewerkers erop achteruit gaan. Het onderhandelingsresultaat is nog wel een principeakkoord. Het wordt nu voorgelegd aan de vakbondsleden. Die hebben tot 27 oktober de tijd om erop te reageren.

FNV Overheid spreekt over tussen-cao
Vakbond FNV noemt het akkoord ‘een tussen-cao die de weg vrij maakt voor onderhandelingen over een cao met inhoud en een serieuze loonsverhoging in 2018’. Deze onderhandelingen gaan waarschijnlijk van start als de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken het kabinet Rutte III is aangetreden. De kersverse minister kan direct aan de bak, want de eis van de bonden is 3 procent.

Bron: Rijksoverheid

Pieter Philippart
Marketing manager bij Driessen

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.