Artikel
27 nov '12
27 november '12
2 min

Presteren? Natuurlijk! Aandacht voor prestaties tijdens het Jaarcongres HRM

Meer dan 200 HRM-ers en HRM-verantwoordelijken uit de publieke sector werden donderdag 22 november in Apenheul te Apeldoorn geïnspireerd door verrassende gastsprekers over het fenomeen ‘presteren’. Vanuit diverse invalshoeken werd gesproken over prestaties. Hoe komen de beste prestaties tot stand? Gaat het om nature of nurture? Hoe kunnen we onze prestaties verbeteren? En wat betekent dat voor u als HRM’er en uw organisatie?

Een geslaagde derde editie van het Jaarcongres HRM, waarbij bezoekers luisterden naar het verhaal van Midas Dekkers over de natuurlijke prestaties van mens en dier. Dr. André de Waal MBA sprak over High Performance Organizations (HPO’s) en Marco Schreurs haalde het dierengedrag in de bezoekers naar boven door middel van een quiz. Na de lunch blikte Armand Schreurs, een belgische komiek en poppenspeler, terug naar het ochtendprogramma en trapte het middagprogramma af. Nic Huiskes, Research Consultant HR dienstverlening van TNS Nipo, deed verslag van een onderzoek naar werving en selectie via social media. Onder leiding van theatermaker Jelle Kuiper werd het onderzoek van Driessen en TNS Nipo onder werkenden in de publieke sector belicht. De onderzoeksvragen werden door Jelle op ludieke wijze aan de zaal voorgelegd. Spreker Berthold Gunster nam ons mee in de wereld van het omdenken, door te denken in kansen en niet in problemen. Armand Schreurs sloot af met een terugblik op de dag.

Bent u benieuwd naar het Jaarcongres HRM dat wij jaarlijks organiseren voor onze relaties? Bekijk de foto’s of korte video om een impressie te krijgen van de dag. Wij hopen u volgend jaar (weer) te mogen ontmoeten tijdens de vierde editie van het Jaarcongres HRM!

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.