Artikel
14 apr '15
14 april '15
2 min

Juridische stand van zaken payroll

Waarschijnlijk is het u niet ontgaan: payroll komt regelmatig in het nieuws. Dit is niet vreemd, want payrolling is momenteel volop in ontwikkeling, mede als gevolg van wet- en regelgeving en rechterlijke uitspraken op dit punt. Het is dus volgens ons een goed moment om stil te staan bij de juridische stand van zaken.

Duidelijkheid rondom Payroll

Recent is een aantal uitspraken gepubliceerd van het Hof Amsterdam, het Hof Den Haag en het Hof Arnhem-Leeuwarden die als geheel duidelijkheid scheppen over de juridische status van payrolling en de allocatieve functie. Het Hof Arnhem-Leeuwarden heeft in zijn arrest op 2 september 2014 duidelijkheid geschept door te oordelen dat de payrollonderneming als juridisch werkgever moet worden aangemerkt. Daarnaast geven de met ingang van 1 juli 2015 gewijzigde ontslagregels payroll meer richting over de definitie van payrolling en scherpen ze de voorwaarden aan waaraan een payrollonderneming moet voldoen bij tussentijds ontslag en bij ontbinding van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Deze ontwikkelingen zorgen voor meer duidelijkheid en bevestigen het standpunt en de werkwijze van Driessen rondom payroll. Transparantie over de arbeidsovereenkomst en de invulling van het werkgeverschap moeten voor de werknemer evident zijn. Goed werkgeverschap zal daarom steeds belangrijker worden.

Meer weten?

Wilt u graag precies weten hoe het zit? Wij hebben onlangs onze klanten geïnformeerd door middel van een nieuwsbrief. Graag delen wij deze informatie, dus klik hier als u meer wilt lezen.

Daarnaast verwijzen wij u graag naar een recent artikel over payroll van mr. Maarten Tanja, een gerenommeerde arbeidsrechtadvocaat bij Köster Advocaten, gespecialiseerd in flexibele arbeidsrelaties. Hij neemt in zijn artikel ‘Payrolling: een update’ ook de stand van zaken onder de loep.

Ad van Zutphen
Directeur Driessen

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.