Artikel
30 okt '17
30 oktober '17
3 min

HR- en lijnmanagers in sterk groeiende organisaties vergaderen meer

In sterk groeiende organisaties hebben HR- en lijnmanagers meer en intensiever contact dan in organisaties zonder sterke groei. Dit leidt tot snellere en betere beslissingen op het gebied van personeelsmanagement. Zo blijkt uit het onderzoek ‘Future Business: Unleashing Your Talent’ van IDC en Cornerstone OnDemand.

Voor het onderzoek interviewde IDC bijna 1500 HR-professionals en lijnmanagers van organisaties met meer dan 500 werknemers in veertien Europese landen. De sterke groei uit het onderzoek is een groei van elf procent of meer per jaar. In de snel groeiende organisaties is er meer overleg over recruitment, beoordelingen en training.

Meer vergaderingen

De HR- en lijnmanagers in sterk groeiende organisaties vergaderen gemiddeld 21 keer per jaar over recruitment. In andere organisaties is dat 15 keer per jaar. Daarnaast vergaderen de managers in snel groeiende organisaties ook vaker over beoordelingsgesprekken. Het gaat om gemiddeld veertien bijeenkomsten per jaar tegenover zes in andere organisaties. Ook hebben ze meer vergaderingen over trainingen (acht tegenover zes).

Vaker vergaderen is wel productief

Christine Chenneour, HR en Talent Director bij Cornerstone OnDemand: “Er wordt vaak geklaagd over het aantal vergaderingen of dat vergaderingen niet productief zijn, maar onze bevindingen tonen een relatie aan tussen een hogere frequentie van vergaderingen en een sterkere groei van organisaties. Als HR een strategisch plek binnen een organisatie wil innemen, is het belangrijk om tijdens vergaderingen de  agenda te vullen met onderwerpen die van invloed zijn op het succes van de organisatie – zoals zaken met betrekking tot het personeelsbestand.” Volgens Chenneour betekent meer interactie meer begrip en een betere samenwerking tussen HR en managers. “Dit leidt tot betere kandidaten, meer gemotiveerde medewerkers en het behoud van talent.”

Goede afstemming HR en IT

Het onderzoek laat verder zien dat in sterk groeiende organisaties HR en IT een betere afstemming kennen. Van de respondenten uit deze organisaties vindt 67 procent dat HR en IT goed op elkaar zijn afgestemd. Dat is 58 procent voor de respondenten van organisaties die minder groeien. Een goede afstemming betekent volgens IDC dat HR de behoeften en vaardigheidseisen van IT begrijpt. Daarnaast kan de IT-afdeling HR beter ondersteunen met nieuwe technologie- en samenwerkingssystemen.

Meer samenwerking betekent meer groei

Uit het onderzoek van Cornerstone uit 2016 ‘Future People: Workplace Evolution in the Age of Digital Transformation’ bleek eerder al dat organisaties met hogere groeicijfers hoger scoorden op het gebied van samenwerking. Organisaties die medewerkers aanmoedigden om samen te werken, behoorden tot de 64 procent sterkst groeiende organisaties.

 

Bron: Managersonline.nl

 

 

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.