Branded
5 sep '24
5 september '24
3 min

Hoe events zorgen voor betrokken medewerkers

Persoonlijke ontmoetingen zorgen voor verbinding. Je verbonden voelen met de organisatie en medewerkers draagt bij aan werkgeluk. Bij eventbedrijf Sprank zien ze een event als krachtig HR-instrument. Hoe zich dat uit? In de organisatie van events voor medewerkers, je belangrijkste kapitaal. In gesprek met Sprank over hun visie op events en opdrachtgever Stichting Prodas over hoe events bijdragen aan werkgeluk.

In een krappe arbeidsmarkt is het belangrijk om medewerkers te binden en te boeien door te investeren in hun ontwikkeling en talenten. Interne coaching, opleiding en het betrekken van medewerkers bij de organisatievisie spelen hierbij een grote rol. Joke Dielesen, directeur Sprank, vertelt: “Ons uitgangspunt is dat we iedere aanvraag starten met het vertalen van de strategie of HR-doelstellingen van de organisatie naar een concept of programma op maat. Hierin staat altijd de medewerker centraal. Zo helpen we de organisatie, team of afdeling vooruit door de inzet van events als HR-instrument. Dat is onze kracht.”

Niet zomaar een locatie

Volgens Petra Ruben, creatief regisseur bij Sprank, kan de locatie waar het event plaatsvindt echt van toegevoegde waarde zijn. Op de Brainport Human Campus in Helmond, waar Sprank gevestigd is, komen mens en werk samen in een omgeving waar werkgeluk centraal staat. “Hier beschikken we over de faciliteiten om een event tot 500 personen tot een echte beleving te maken. Dit kan voor een medewerkers event, business event of incentive zijn.”

Stichting Prodas, een primair onderwijsinstelling met zo’n 450 medewerkers, zocht in 2023 de samenwerking op met Sprank. Voor de jaarlijkse studiedag van Stichting Prodas ligt de focus op een combinatie van inhoud en verbinding. “Het is een uitgelezen moment om met je leerkrachten in gesprek te gaan over strategische ambities, maar ook om in verbinding met ze te komen,” vertelt bestuurder Mischa Kleukers.

Yvonne Hagelaar, directeur van twee basisscholen bij Stichting Prodas, zat in de werkgroep voor de organisatie van de studiedag die in april plaatsvond. “Tijdens deze studiedag stond het thema inclusiever onderwijs en burgerschap centraal.” Het thema sluit daarmee aan op onderwerpen die centraal staan in het strategisch ambitieplan van Prodas. “We wilden dat mensen die dag geïnspireerd raakten en aan het eind van de dag inzicht zouden hebben in wat burgerschap echt betekent.” Ze kijken terug op twee geslaagde studiedagen. Ze hebben een blijvende indruk achtergelaten op de medewerkers van Prodas. “Er werd nog lang over doorgepraat,” vertelt Yvonne.

Programma op maat en oog voor detail

Mischa vult aan: “Het organiseren van een studiedag is maatwerk en zo voelt het ook. Ze denken na over alles. Van hoe medewerkers worden ontvangen tot het inhoudelijke programma.” Er is oog voor detail op een niveau dat we zelf niet in huis hebben. Sprank snapt waar het over gaat.”

Met het 25-jarig jubileum in zicht was de keuze snel gemaakt om de hulp van Sprank in te roepen. “Ook hier zal tijdens een reeks van bijzondere momenten vieren, verbinden en vooruitkijken centraal staan. Met een extra feestelijk tintje natuurlijk.”

De samenwerking tussen Stichting Prodas en Sprank heeft geleid tot inspirerende events die inhoud en verbinding combineren. Door deze evenementen kunnen medewerkers niet alleen hun kennis verdiepen, maar ook meer verbinding maken met elkaar. Deze aanpak draagt bij aan persoonlijke groei van onderwijsprofessionals en stelt werkgeluk centraal.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.