Artikel
6 jul '18
6 juli '18
2 min

Akkoord bereikt over CAO rijksambtenaren

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een onderhandelaarsakkoord bereikt met de vakbonden over een nieuwe CAO bij het rijk. Rijksambtenaren krijgen er de komende anderhalf jaar 7% bij.

De 7% loonsverhoging gedurende de komende anderhalf jaar is onderhandeld in combinatie met inhoudelijke moderniseringen zoals roosterinnovatie met meer invloed van werknemers op hun roosters en individuele keuzemogelijkheden wanneer vakantiegeld en eindejaarsuitkering worden uitbetaald.

CAO afspraken

Per 1 juli gaan de salarissen voor rijksambtenaren met 3% omhoog, per 1 januari krijgt men er 450 euro bruto eenmalig bij, per 1 juli 2019 komt er 2% bij en per 1 januari 2020 weer 2%. In totaal telt dat op tot 7% de komende anderhalf jaar. De CAO gaat in per 1 januari 2018 en loopt tot 1 juli 2020.

De loonsverhoging ligt een stuk boven de cao-loonstijgingen in de markt die afgelopen kwartaal gemiddeld 1,7% bedroegen. De CAO geldt voor alle 120.000 rijksambtenaren. De laatste CAO stamt uit 2015. In 2017 is een tijdelijke CAO afgesloten.

Minister Ollongren: “Ik ben heel blij dat er een akkoord is. Het is een mooi resultaat, meer dan de gemiddelde loonontwikkeling in de markt. Zo profiteren ook rijksambtenaren mee van de economische groei. Het rijk wil een aantrekkelijke werkgever zijn en goede mensen aantrekken en behouden. Ik ben trots op wat onze mensen doen; van wegenonderhoud tot het innen van belastingen, van terrorismebestrijding tot inspecties in de gezondheidszorg.”

Bron: Rijksoverheid

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.