Artikel
1 jun '22
1 juni '22
3 min

6 tips om een burn-out of bore-out te voorkomen

Goed personeelsbeleid staat of valt bij het tijdig signaleren van en inspelen op problemen bij medewerkers. Klinkt logisch? Toch is dat niet altijd even makkelijk. Heeft iemand een baaldag? Of speelt er meer? En krijgt die ene medewerker eigenlijk wel genoeg uitdaging? Wij geven 6 tips om een burn-out of bore-out te voorkomen.

Tip 1. Haal het beste in je medewerkers naar boven

Medewerkers die in hun kracht gezet worden, hebben minder kans op een burn-out. In een goed team, kan iedereen zijn of haar talenten benutten. Om het beste uit medewerkers te halen, is het belangrijk dat je ze blijft uitdagen. Ga daarover regelmatig het gesprek aan. Stel vragen als: waar krijg je energie van? Wat wil je nog bereiken?

Tip 2. Sta open voor ideeën en meningen en doe er iets mee

De mening en de ideeën van medewerkers zijn niet alleen goede input voor een organisatie. Het luisteren naar de ingevingen van werknemers én er ook echt iets mee doen, heeft ook een positieve invloed op je team. Dat heeft alles te maken met het gevoel van regie hebben en bijdragen aan het succes van de organisatie. We willen als mens van toegevoegde waarde en betekenisvol zijn. Sta dus open voor ideeën en meningen. Een leidinggevende heeft vaak net wat meer invloed op bepaalde zaken dan dat een werknemer heeft. Ben je daar bewust van.

Tip 3. Geef complimenten

“Je mag trots zijn op deze prestatie!” – “Wat een goed idee” – “Geweldig, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?”. Iemand complimenteren lijkt simpel. Toch blijkt dit kleine gebaar niet voor iedereen even gemakkelijk. En dat terwijl een compliment grote impact heeft op het werkgeluk van medewerkers. Het bevordert niet alleen de prestaties van werknemers, maar het zorgt ook voor meer zelfvertrouwen en een goed gevoel. Reden genoeg om wat vaker een compliment uit te delen, toch?

Tip 4. Maak tijd om te luisteren en vraag naar de energiebalans

Helaas is in veel organisaties, vanwege tijdsdruk, niet genoeg tijd om te luisteren naar wat medewerkers beweegt. Maar aandacht hebben voor de geestelijke gezondheid, mag absoluut niet onderaan de to do list komen te staan. Medewerkers van wie de leidinggevende namelijk wél openstaat voor zo’n gesprek, hebben minder kans op een burn-out (of een bore-out). Plan ook (of juist!) als het druk is tijd in voor een goed gesprek.

Tip 5. Neem je team mee in het proces als het gaat om grote beslissingen

Een onverwachts vertrek van een MT-lid of een reorganisatie op komst: het zijn voorbeelden van gebeurtenissen die voor onrust, onbegrip en vragen zorgen. Daarom is het belangrijk dat je je team meeneemt in de besluiten die genomen worden. Zodat ze weten wat hen te wachten staat en wat er van ze verwacht wordt. Dat voorkomt heftige schrikreacties of onzekerheid.

Tip 6. zorg voor een goede balans tussen druk en ontspanning

Een rondje lopen, een potje tafeltennis of een lekker bakje koffie halen bij dat tentje om de hoek. Het zijn die kleine momenten die zorgen voor wat meer ontspanning tussen de afspraken en het werk door. Deze momenten lijken tijd te kosten, maar in werkelijkheid is het niet alleen goed voor het werkgeluk, maar kan het ook juist voor meer productiviteit én creativiteit zorgen. Geef je team dus de vrijheid om eens van hun plek te komen en even dat moment van ontspanning te ervaren.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 1.9 / 2. Aantal stemmen 8

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.