Artikel
26 aug '11
26 augustus '11
2 min

Zelfverzekerde young professional zoekt zekerheid op het werk

Starters van nu zijn hoogopgeleide, zelfverzekerde, zelfstandige wereldburgers. Maar hoe zelfverzekerd, zelfstandig en werelds de jonge hoogopgeleide starters ook zijn, in andere opzichten zijn ze opmerkelijk `gewoon`. Zo zoeken jonge professionals structuur in hun werk en ondersteuning van collega’s met veel ervaring. Ook opmerkelijk, ondanks de nieuwste manieren om overal en altijd met iedereen te communiceren, willen ze het liefst ook een vaste werkplek op een echt kantoor.

Facebook of face-to-face?
Virtuele netwerken zijn mooi, natuurlijk, maar aan face-to-face contact geven de jonge professionals nog steeds de voorkeur. Zij zoeken duidelijk naar contact met collega’s om mee samen te werken en kennis te delen. De werksfeer speelt daarbij een zeer bepalende rol in de kleeffactor van de Young Professionals.

Werk en privé
Bij de verdeling tussen werk en privé, is minder behoefte aan structuur. Een goede balans is van belang en flexibiliteit in werktijden wordt erg gewaardeerd. Werk en privé lopen door elkaar heen, maar daar kunnen ze wel goed mee uit de voeten.

Ontwikkelen en leren van ouderen
Ontwikkeling en veel kunnen leren bij een werkgever, staan bovenaan het verlanglijstje van de nieuwe generatie. De jonge werknemers werken wel graag zelfstandig, maar dan het liefst onder de vleugels van een ervaren coach. Verder leren ze graag van collega`s en managers, alleen niet door een directieve aansturing, maar in een faciliterende vorm.

Young professionals voor de publieke sector
Driessen maakt zelf ook werk van Young Professionals via het succesvolle programma Young Public Professionals (YPP). Dit is een meerjarige traineeship waarin Driessen jonge, veelbelovende professionals een uitgekiend programma aan training, opleiding, coaching en intervisie biedt. Resultaat: enthousiaste en vakkundige HRM-consultants met hart voor de publieke sector. Wilt u meer informatie over de YPP’ers of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie, neem dan contact op met de afdeling Consultancy via 0492 – 50 66 66 of per e-mail via consultancy@driessen.nl

Bron: personeelsnet

Miriam Teunissen
HRM consultant bij Reijn

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.