Publiek Perspectief is vanaf nu Trends in HR. Blijf via dit platform op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen voor HR.

Whitepapers

Whitepaper ‘Outsourcing van HR-taken in zorg & welzijn’

Over het nut en de noodzaak van HRM-outsourcing in zorg & welzijn is al jaren discussie. Enerzijds wordt er gesproken over de kansen die het outsourcen van HRM de organisatie biedt. Denk aan ruimte voor een meer strategische en tactische bijdrage en focus op kernactiviteiten. Anderzijds wordt outsourcing ook nog wel eens gezien als ‘cost cutter’.

Maar ten aanzien van de HRM-functie lijkt de ‘outsourcing trend’ steeds meer aan kracht te winnen. Belangrijkste motief daarbij is de druk op HRM om bij te dragen aan kostenreductie, schaalvergroting en de toenemende complexiteit van de regelgeving. Maar ook de taakverbreding van HRM heeft invloed.

Uw HR-taken geheel of gedeeltelijk uitbesteden?

Naast het outsourcen van de personeels- en salarisadministratie kijkt men ook steeds vaker naar het uitbesteden van overige HR-taken. Het succesvol uitbesteden wordt dan niet alleen bepaald door het administratiekantoor, maar ook door de software. Maar met welke specifieke wensen en eisen moet u rekening houden bij de keuze van een e-HRM-systeem of de wens om HRM al dan niet geheel of gedeeltelijk uit te besteden?

Vraag de whitepaper kosteloos aan

Vraag via onderstaand formulier deze whitepaper van 12 pagina’s kosteloos aan en lees alles over:

  • De stand van zaken op het gebied van outsourcing in zorg & welzijn.
  • De 8 fasen van het projectplan; van visie en doelstelling naar beheer en onderhoud.
  • Aandachtspunten en valkuilen bij het implementeren van een e-HRM-systeem.
Deel deze pagina