Artikel
27 apr '12
27 april '12
2 min

Wet Werken naar Vermogen (WWNV): Is uw gemeente al voorbereid?

Om te stimuleren dat zo veel mogelijk mensen door werk in eigen onderhoud worden voorzien, is een nieuwe wet ontworpen: Wet Werken Naar Vermogen (WWNV). Deze wet vervangt vanaf 1 januari 2013 de Wet Werk en Bijstand (WWB) en heeft gevolgen voor de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) en de Wet Wajong.

De voorgenomen invoeringsdatum van deze wet is 1 januari 2013. Tot op de dag van vandaag zijn er in de Kamer echter nog vele vragen en opmerkingen, die door de regering dienen te worden beantwoord. Hoe de wet er precies uit komt te zien, is daarom nog onduidelijk.

Verantwoordelijkheid bij gemeenten
Wel is duidelijk dat gemeenten verantwoordelijk worden voor de uitvoering van de WWNV. Zij dienen mensen, waar nodig, op een actieve manier te helpen om aan werk te komen en bij voorkeur in een ‘gewone’ baan. Gemeenten zullen in de toekomst dus een steeds nauwere samenwerking aangaan met het WSW-bedrijf. Zij moeten gezamenlijk in gesprek met werkgevers om te kijken naar geschikte arbeidsplaatsen.

Van regisseur naar bemiddelaar
Werkgevers hebben in deze tijden voldoende keuze uit ruim gekwalificeerde kandidaten. Omdat u uw werkzoekende, met een afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidsbeperking, graag aan de slag wilt zien gaan, wordt de gunfactor steeds belangrijker. De benadering van werkgevers vergt in de toekomst daarom een andere aanpak. Dit betekent dat de rol van de gemeente verandert van regisseur naar bemiddelaar.

Meer informatie
Met de invoering van de WWNV verandert er voor u en uw medewerkers het een en ander. Wij brengen u graag volledig op de hoogte van de inhoud en gevolgen van WWNV en geven u tips hoe u om kunt gaan met de nieuwe rol van de gemeente. Daarom organiseert Driessen  twee verschillende trainingen waarin aandacht wordt besteed aan een effectieve werkgeversbenadering en een efficiënte ketensamenwerking met als uitgangspunt de WWNV.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.