Artikel
13 jul '12
13 juli '12
2 min

Wet aanpassing arbeidsduur wordt Wet flexibel werken

De Wet aanpassing arbeidsduur wordt op een aantal punten gewijzigd om zodoende flexibel werken te bevorderen. Sinds 8 maart 2012 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel (Kamerstuknummer: 32 889)  tot wijziging van de Wet aanpassing arbeidsduur in behandeling.

Belangrijkste wijzigingen
De belangrijkste wijzigingen in het wetsvoorstel zijn:

  • de medewerker hoeft ‘slechts’ 26 weken (nieuwe situatie) in dienst te zijn bij de werkgever om een verzoek tot aanpassing van de arbeidsduur in te dienen. Dit is nu (huidige situatie) een termijn van een jaar;
  • de medewerker hoeft het verzoek geen vier maanden (huidige situatie), maar twee maanden (nieuwe situatie) voor het beoogde tijdstip van ingang van de aanpassing in te dienen;
  • de medewerker hoeft geen twee jaar (huidige situatie) maar ‘slechts’ een jaar te wachten voordat hij opnieuw een verzoek kan indienen tot aanpassing van de arbeidsduur.

Nieuwe naam
Verder krijgt de Wet aanpassing arbeidsduur een nieuwe naam: Wet flexibel werken. Dit heeft alles te maken met het bevorderen van flexibel werken.

Status wetsvoorstel
Het wetsvoorstel is momenteel in behandeling bij de Tweede Kamer. Zodra het wetsvoorstel door de Eerste Kamer is aangenomen en in het Staatsblad is gepubliceerd informeren wij u verder over de gevolgen van de nieuwe Wet flexibel werken. Mocht u na het lezen van dit bericht nog vragen hebben dan kunt u terecht bij de Helpdesk HRM via helpdesk@driessen.nl of via 0492 – 50 66 22.

Bron: Wetsvoorstel tot wijziging van de Wet aanpassing arbeidsduur ten einde flexibel werken te bevorderen (Kamerstuknummer: 32 889).

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.