Artikel
6 feb '15
6 februari '15
2 min

Werknemers willen flexibelere arbeidsvoorwaarden

Werknemers vinden hun secundaire arbeidsvoorwaarden vaak onvoldoende flexibel. Ze zijn wel tevreden over het arbeidsvoorwaardenpakket in zijn geheel. Zo blijkt uit het Grote Beloningsonderzoek van NRC Handelsblad, nrc.next en de Vlerick Business School onder ruim vierhonderd Nederlandse werknemers.

De deelnemers aan het onderzoek geven gemiddeld een 3,9 op een schaal van 5 aan het arbeidsvoorwaardenpakket. Ze zijn echter niet tevreden over de persoonlijke relevantie van het arbeidsvoorwaardenpakket en over de keuzevrijheid. Twee op de drie werknemers willen bijvoorbeeld zelf bepalen waar en wanneer zij werken.

Eigen regie

Acht op de tien respondenten willen regie over hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast wil twee derde van de werknemers zelf zijn HR-zaken regelen, zoals de uitbetaling van vakantiegeld of de omzetting daarvan in extra vakantiedagen.

Strijkservice

Bij secundaire arbeidsvoorwaarden gaat het bijvoorbeeld om verzekeringen, mobiliteit, (aanvullende) pensioenregelingen, opleidingen, een dertiende maand, verlofregelingen en vakantiegeld. Voor de werknemers uit het onderzoek zijn opleidingen, hun pensioenvoorziening en de mogelijkheid tot thuiswerken de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden. Voorwaarden zoals kortingen, een winkel op het werk en een strijkservice kunnen zij wel missen.

Arbeidsmotivatie

Verder laat het Grote Beloningsonderzoek zien dat de arbeidsmotivatie voor slechts 5 procent wordt bepaald door de hoogte van het salaris. De secundaire arbeidsvoorwaarden doen het nog slechter met 3 procent. Dat is wel erg weinig gezien de 20 procent van de loonkosten die bedrijven gemiddeld besteden aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Onbekend

Een ander opvallend punt uit het onderzoek is de grote onbekendheid van de respondenten met de samenstelling van hun arbeidsvoorwaardenpakket. Onderzoeksleider Xavier Baeten: “Als medewerkers zich nauwelijks bewust zijn van het voordeel van secundaire voorwaarden, is het logisch dat het effect op de arbeidsmotivatie minimaal is.” Wat volgens de onderzoekers nog belangrijker is, is dat HR-afdelingen te technisch communiceren. “Een pensioenregeling van twintig kantjes met kleine letters raakt je niet; een filmpje over nabestaanden die zich goed redden vanwege de aanvulling op de nabestaandenwet wel”, aldus Baeten

Onderzoek

Voor het Grote Beloningsonderzoek zijn ruim vierhonderd Nederlanders in loondienst gevraagd naar hun tevredenheid en kennis over het secundaire arbeidsvoorwaardenpakket van hun werkgever. Van de respondenten was 90 procent hbo of universitair geschoold. De steekproef was gelijk verdeeld over mannen en vrouwen.

Bronnen: NU.nl, NRCQ, NRC Carrière