Artikel
25 aug '11
25 augustus '11
2 min

Waterschappen zijn aantrekkelijke werkgevers

Waterschappen zijn aantrekkelijke werkgevers, blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek 2011, dat onlangs is gepresenteerd. In de non profit-sector staan de waterschappen op nummer twee, na de politie. De ondervraagde hoogopgeleide starters vinden het werk van de waterschappen maatschappelijk nuttig, veelzijdig, spannend en interessant. De watersector is innovatief en internationaal en biedt tal van carrièrekansen.

‘Werk dat ergens over gaat’

Ruim 10.000 Nederlandse professionals werken met hart en ziel bij de waterschappen. Ons land staat wereldwijd bekend om de enorme expertise op het gebied van water. Het watervraagstuk is het issue voor de komende decennia. Van de schaarste van zoet water, wereldwijde goede sanitatie tot de stijging van de zeespiegel. Waterschappers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, betere manieren om water te zuiveren, te bedwingen en te verdelen. Zelf zeggen ze dat hun werk ‘ergens over gaat’.

Werken bij een waterschap voor velen weggelegd

Om ook in de toekomst gedreven starters en professionals perspectief te kunnen bieden is er bij de waterschappen veel aandacht voor arbeidsbeleid. Mensen die net in dienst zijn bij de waterschappen zijn positief. Ze voelen verbondenheid met het thema water en prijzen het maatschappelijk relevante werk, de vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, de open en collegiale sfeer, de dynamiek van het werk, de goede arbeidsvoorwaarden en de diversiteit aan functies en specialismen. Werken in water is niet alleen weggelegd voor technici, zoals ingenieurs, milieukundigen of procestechnologen. Ook voor professionals op het gebied van bijvoorbeeld bedrijfskunde, ICT, economie of communicatie biedt de watersector volop kansen.