Artikel
11 nov '10
11 november '10
1 min

Wachtgeld, al bijna 7 miljoen euro uitgekeerd in 2010

De publieke discussie over het toekennen van wachtgeld blijft een actueel onderwerp. De dertig grootste gemeenten in Nederland hebben in de eerste negen maanden van dit jaar 6,9 miljoen wachtgeld aan oud-raadsleden en oud-wethouders betaald.

Dat blijkt uit een woensdag bekendgemaakte inventarisatie van RTL Nieuws. Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) komt over niet al te lange tijd met een voorstel om wachtgeld voor lokale politici (alleen gemeenteraadsleden) te verbieden. Nu mogen gemeenten daarover nog zelf beslissen.

Twaalf van de dertig grootste gemeenten betaalden wachtgeld aan oud-gemeenteraadsleden. In totaal gaat het om ruim 1,1 miljoen euro. De gemeente Rotterdam voert de lijst aan met 220.000 euro aan wachtgeld voor oud-raadsleden, gevolgd door Zwolle (170.000 euro) en Eindhoven (150.000 euro).

De dertig grootste gemeenten betaalden aan oud-wethouders 5,8 miljoen euro aan wachtgeld. De gemeente Apeldoorn betaalde met 480.000 het meest, gevolgd door Utrecht (380.000 euro) en Zwolle (300.000 euro).

Johan Remkes en Guusje ter Horst, voorgangers van Donner, hebben als minister gezegd geen voorstander van wachtgeld voor oud-raadsleden te zijn. Donner wil de uitkering nu dus onmogelijk maken.

Bron: inoverheid.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.