Artikel
24 apr '12
24 april '12
2 min

Voor ZZP-er is het vaak lastig werken bij gemeenten

Dit komt vooral doordat de aanbestedingstrajecten te complex zijn. Dit meldt de Kamer van Koophandel Rotterdam naar aanleiding van een onderzoek onder ZZP'ers. Uit het onderzoek blijkt ook dat het gemeenten nog onvoldoende lukt mee te denken met de behoeften van ZZP'ers. Daardoor lukt het ze niet gebruik te maken van hun diensten.

Aandacht
‘Het is voor ZZP’ers veel te ingewikkeld om in zo’n traject mee te draaien, ze zijn er niet op toegerust’, aldus de woordvoerster van de KvK tegen dagblad de Telegraaf.  De KvK vindt het belangrijk dat er bij gemeenten meer aandacht komt voor ZZP’ers. Niet alleen omdat sterke ZZP’ers geen beroep doen op een uitkering, maar ook omdat tussen ZZP’ers groeiers zitten die zorgen voor nieuwe werkgelegenheid.

Marktplaats externe inhuur
Het probleem dat ingewikkelde aanbestedingstrajecten de keuzevrijheid van gemeenten beperken en er zelfs voor kunnen zorgen dat ZZP’ers helemaal geen kans meer maken om een opdracht uit te mogen voeren is relatief eenvoudig op te lossen. Gemeenten kunnen voor de inhuur van externe specialisten een marktplaats voor externe inhuur opzetten. Via een dergelijke online marktplaats kunnen gemeenten externe specialisten werven voor uw opdrachten. Hierbij wordt iedere klus of opdracht als een ‘mini’-aanbesteding weggezet waarvoor ZZP-ers, bemiddelings- of adviesbureaus zich kunnen inschrijven. Gemeenten voldoen zo aan de aanbestedingsverplichtingen, terwijl ze meer keuze en minder kosten heeft dan externe inhuur via raamovereenkomsten met enkele bemiddelingsbureaus.

Meer informatie
Driessen heeft met succes al diverse marktplaatsen opgezet voor organisaties in de publieke sector. Wij kunnen u met specialistische kennis van de publieke sector ondersteunen bij alle werkzaamheden die komen kijken bij het opzetten en beheren van een marktplaats. Voor meer informatie over een marktplaats voor externe inhuur en de ondersteuning die Driessen kan bieden kunt u contact opnemen met Michel van Hoeij via 0492 – 50 66 66 of michel.vanhoeij@driessen.nl.

Bron: telegraaf

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.