Artikel
11 mei '12
11 mei '12
1 min

VNG houdt vast aan overeengekomen CAO Gemeenten

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) houdt vast aan de vorige maand overeengekomen cao waarin onder meer een loonsverhoging voor 180 duizend gemeenteambtenaren is afgesproken. Dat maakte de organisatie bekend.

Minister Spies
Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken zei begin deze maand dat de salarissen van gemeenteambtenaren moeten worden bevroren. Een loonstijging zou volgens haar niet passen in deze huidige tijd van bezuinigingen. In het akkoord dat minister Jan Kees de Jager van Financiën sloot met VVD, CDA, D66, GroenLinks en Christenunie over de begroting van volgend jaar is afgesproken dat de nullijn voor ambtenaren in 2012 en 2013 gaat gelden.

Reorganisaties
De VNG legt het vorige maand gesloten cao-akkoord nu met positief advies voor aan de gemeenten. In dat principeakkoord is onder meer afgesproken dat gemeenteambtenaren er dit jaar in totaal 2 procent op vooruitgaan en bovendien een eenmalige uitkering krijgen. De afspraken over de modernisering van de cao zijn noodzakelijk gezien de reorganisaties waar gemeenten voor staan. Het is een belangrijk akkoord voor de toekomst van gemeenten”, aldus Jantine Kriens van de VNG.

Bron: Binnenlands Bestuur

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.