Artikel
27 jul '11
27 juli '11
2 min

Verwachte stakingen ambtenaren

De VNG waarschuwt voor grootschalige stakingen en andere acties van ambtenaren na de zomerperiode. In een brief aan haar leden geeft zij aan dat de vakbonden stakingen zullen aanzeggen en verwachten ze gecoördineerde acties in meerdere overheids- en semioverheidsectoren en in de sociale werkvoorziening.

Er is momenteel nog steeds geen akkoord bereikt over de CAO-gemeenten. Op 18 juli jl. heeft de VNG een eindbod neergelegd bij de bonden. Dit eindbod is vervolgens door de leden verworpen. In hun bericht hadden de leden een tegenvoorstel gedaan, waarop de VNG binnen een bepaalde termijn diende te reageren. Tot op heden heeft de VNG echter geen bericht ontvangen.  Wel heeft ze in een brief de vakbonden wederom uitleg gegeven over de gemaakte keuzes en hen gevraagd toelichting op de nieuw gestelde eisen te doen. De vakbonden hebben hierover geen officieel tegenbericht gegeven maar in de media wel negatieve berichten geplaatst.

De VNG verwacht hierdoor grootschalige stakingen door de vakbonden. Na de zomer zullen de bonden diverse acties organiseren, zowel op CAO- als op pensioengebied in diverse overheidssectoren. Tot die tijd staan er geen overleggen gepland tussen de VNG en de vakbonden, maar deze zullen naar alle waarschijnlijkheid in augustus hervat worden.

Bronnen:
VNG
InOverheid

Driessen HRM Payroll

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.