Artikel
8 mrt '13
8 maart '13
2 min

Verplichte invoering WKR uitgesteld tot 1 januari 2015

Na alle berichten van de afgelopen weken kon het bijna niet uitblijven, in een brief aan de Tweede Kamer maakte staatssecretaris Weekers van Financiën bekend dat de verplichte invoering van de werkkostenregeling (WKR) uitgesteld wordt tot 1 januari 2015. Deze periode wil hij aanwenden om de WKR te vereenvoudigen en zo aantrekkelijker te maken.

Simpeler
Staatssecretaris Weekers heeft in de bewuste brief aan de Tweede Kamer laten weten dat hij de werkkostenregeling pas verplicht wil stellen als deze is versimpeld. Hij denkt dit te kunnen doen door de loonbelastingwetgeving beter te laten aansluiten op wat werkgevers in de praktijk als loon beschouwen.
Nu is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om een tablet of laptop onbelast aan een werknemer ter beschikking te stellen als hij het apparaat ook op de werkplek gebruikt. Weekers laat onderzoeken of dit werkplekcriterium kan worden vervangen door een logischere toets. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een noodzakelijkheidscriterium, waarbij zo’n apparaat niet als loon telt zolang de werknemer het voor zijn werk nodig heeft.

Internetconsultatie
De mogelijkheden voor vereenvoudiging van de WKR worden momenteel verkend. Via een internetconsultatie worden ook andere verbetermogelijkheden aan het bedrijfsleven voorgelegd. Naar verwachting wordt de verkenning binnen een maand aan de Tweede Kamer aangeboden.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.