Artikel
19 sep '14
19 september '14
2 min

Verbeteringen invoering WKR in Belastingplan 2015

In de Prinsjesdag Special kunt u lezen over de belangrijkste maatregelen die voor het jaar 2015 van invloed zijn op zowel het HRM-beleid als de personeels- en salarisadministratie. Het werd al eerder aangekondigd, maar nu is ook in het Belastingplan opgenomen, dat alle werkgevers de werkkostenregeling (WKR) per 1 januari 2015 moeten invoeren. De maatregelen die voor u als werkgever van belang zijn, brengen wij in dit speciale WKR-artikel graag onder de aandacht.

Maatregelen WKR

Voor 2015 is het van belang dat de werkkostenregeling de lasten, zoals in de praktijk worden ervaren, zo veel mogelijk weg gaat nemen. De volgende vijf aanpassingen die daaraan kunnen bijdragen zijn; de beperkte introductie van het noodzakelijkheidscriterium; het jaarlijkse afrekensystematiek; de concernregeling; vrijstelling voor branche-eigen producten en het wegnemen van onderscheid tussen vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen. Hoe het kabinet invulling gaat geven aan deze maatregelen leest u in het volledige artikel  ‘Verbeteringen invoering WKR in Belastingplan 2015’.

Kennisdagen personeels- en salarisadministratie

Dit najaar organiseren wij wederom de welbekende kennisdagen voor professionals binnen de personeels- en salarisadministratie: de PSA Kennisdagen (voorheen bekend als PSA-actualiteitendagen). Tijdens deze dagen praten wij u in een ochtend bij over actuele wet- en regelgeving binnen uw vakgebied. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om op een van de data in de middag op de hoogte te worden gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van software (e-HRM). Daarbij komen ook mogelijke oplossingen aan bod om te voorzien in de groeiende behoefte aan stuurinformatie op het gebied van HRM.

Wij nodigen u van harte uit om één van deze gratis bijeenkomsten in Helmond of in Amsterdam bij te wonen en kijken uit naar uw komst. Voor deelname kunt u zich, samen met een collega, tot 21 oktober aanmelden. Voor meer informatie kunt u op www.driessen.nl/psakennisdagen terecht.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.