Artikel
14 dec '10
14 december '10
1 min

Verandering vaste kostenver­goe­dingen door werkkosten­re­ge­ling

Heeft u de werkkostenregeling ingevoerd en wilt u een vaste kostenvergoeding aan uw werknemers geven? Dan bent u vrijwel altijd verplicht om vooraf een steekproef uit te voeren ter onderbouwing daarvan. Dat is dus een verzwaring van de huidige regels. Nu hoeft u immers alleen een steekproef uit te voeren als de inspecteur daarom vraagt.

Het geven van een vaste kostenvergoeding is in veel situaties aantrekkelijker dan werknemers alle kosten te laten declareren. Via een vaste vergoeding voorkomt u immers een hoop administratieve rompslomp. Het spreekt daarbij voor zich dat een vaste kostenvergoeding niet lukraak vastgesteld mag worden. U moet deze onderbouwen door middel van in het verleden ingediende declaraties of een steekproef onder werknemers. Voor zo’n steekproef moeten werknemers enkele maanden hun kosten bijhouden, waarop u vervolgens de vaste kostenvergoeding kunt baseren. Zo’n steekproef is onder de huidige regels niet verplicht, tenzij de belastinginspecteur er expliciet om vraagt.

Driessen heeft een speciale webpagina aangemaakt over de werkkostenregeling. Hier vindt u alle informatie over en oplossingen voor de werkkostenregeling.  Bekijk de werkkostenregeling pagina

Bron: salarisrendement