Artikel
5 okt '15
5 oktober '15
3 min

Talentma­na­ge­ment: Zoeken naar verborgen schatten

Door bewust en gericht te zoeken naar talenten, deze talenten te ontwikkelen en de taken van medewerkers aan te passen aan hun talenten, kan een organisatie vele malen effectiever en efficiënter gaan werken. Dit is de kern van Talentmanagement: het zoeken naar verborgen schatten en deze gericht ontwikkelen.

‘Meer’ in mensen

Ieder mens heeft ‘overwaarde’; er zit altijd meer in mensen. Meer dan wat er zichtbaar is, meer dan wat ze doen en meer dan wat ze zelf geloven. Iedere organisatie kan meer bereiken door medewerkers op hun talenten in te zetten. Op dat wat ze (al) goed kunnen of waar ze in aanleg goed in kunnen worden, in plaats van wat ze nog allemaal te leren hebben. Als een organisatie er samen met de medewerkers in slaagt om deze overwaarde goed te vinden en te benutten, bouwen zij samen aan een succesvolle organisatie.

Talent nodig

U herkent het vast: u besteedt veel tijd en geld aan het trainen en opleiden van medewerkers. Hoeveel meer impact heeft het als u hierbij zorgvuldig hebt onderzocht of uw mensen de juiste talenten hebben om de gevraagde competenties te ontwikkelen? Want ‘moeilijk ontwikkelbare competenties’ leiden niet alleen tot een verspilling van geld, maar nog meer tot een verspilling van motivatie. Maar ook andersom. Mensen worden opgeleid voor de verkeerde competenties. Mensen die talent hebben voor hele andere competenties. En dus uiteindelijk leidt dit organisatiebreed tot een enorme verspilling van geld, motivatie en uiteindelijk ook talent, want iedere organisatie heeft volop verborgen talenten.

Doen wat we willen en kunnen

Uit onderzoek van Marcus Buckingham blijkt dat het percentage mensen die het grootste deel van de dag datgene doen waar ze goed in zijn, de laatste jaren steeds verder afneemt. Dit is een zorgelijke ontwikkeling voor de toekomst. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het doen van de dingen die we niet kunnen of niet prettig vinden, kan leiden tot overspannenheid en burnout. Daarentegen brengt het inzetten van talent juist veel positieve gevolgen met zich mee. Doen wat we willen en kunnen, geeft plezier en geluk, het leidt tot betere werkresultaten, hogere klantenbinding en -tevredenheid én een hogere productiviteit.

Masterclass Talentmanagement

Welke organisatie wil nu niet werken met medewerkers die met plezier het beste uit zichzelf halen en die zich graag voor deze organisatie inzetten? Alle reden om aan de slag te gaan met talentmanagement! Dit najaar organiseert Driessen HRM een masterclass Talentmanagement. Tijdens deze masterclass van een dagdeel zal Marc Oonk, directeur van Mensium (dochteronderneming van Driessen Groep), op inspirerende wijze actuele inzichten samenbrengen en u prikkelen.

Masterclass Talentmanagement 2015 voor de Zorg:

  • Donderdag 29 oktober, Driessen HRM – locatie Venlo 
  • Donderdag 3 december, Driessen HRM – locatie Venlo

Masterclass Talentmanagement 2015 voor de Overheid:

  • Dinsdag 3 november, Driessen HRM – locatie Zwolle
  • Donderdag 5 november, Driessen HRM – locatie Utrecht
  • Dinsdag 17 november, Driessen HRM – locatie Amsterdam 
  • Donderdag 26 november, Driessen HRM – locatie Leeuwarden
  • Dinsdag 1 december, Driessen HRM – locatie Breda

Voor meer informatie over deze masterclass kunt u contact opnemen met de desbetreffende locatie.