Artikel
27 jul '11
27 juli '11
2 min

Steeds meer organisaties richten eigen opleidingscentra op

Het reguliere onderwijsaanbod sluit vaak niet voldoende aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Opleidingen uit het beschikbare onderwijsaanbod bereiden leerlingen niet altijd goed voor op de taken die ze binnen organisaties gaan verrichten. Dat is een van de redenen dat McDonald’s in 2009 gestart is met een eigen opleidingscentrum: McDonald’s Academy.

Een ander belangrijke reden om medewerkers zelf op te gaan leiden, is de wens een goed werkgever te zijn en de verantwoordelijkheid als werkgever om de medewerkers professioneel en voortdurend te ontwikkelen.

Ook de Nederlandse Spoorwegen zijn momenteel bezig met het opzetten van een Railcollege. Zij beseffen dat het steeds belangrijker wordt om een aantrekkelijke werkgever te zijn voor toekomstig personeel. Dit hopen ze te bereiken door het aanbieden van een gecertificeerde opleiding.

Ook Driessen gelooft in het zelf opleidingen van haar medewerkers. In 2008 is Driessen gestart met het succesvolle programma Young Public Professionals (YPP). YPP is een meerjarige traineeship waarin jonge, veelbelovende professionals een uitgekiend programma aan training, opleiding, coaching en intervisie volgen. Resultaat van dit programma is: enthousiaste en vakkundige HRM-consultants met hart voor de publieke sector.

Dit jaar zijn we ook gestart met een traineeship om jonge professionals te ontwikkelen tot Top C# .NET developer.

Bron: P&O Actueel

Driessen HRM Payroll

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.