Artikel
13 jul '10
13 juli '10
1 min

Spaarloontegoeden 2006-2009 worden vrijgegeven

Het spaarloon wordt op 15 september vrijgegeven. Aangemoedigd door een motie van de Tweede Kamer zegt Minister Jan Kees de Jager in een brief dat hij het nu nog geblokkeerde spaarloon vrij zal geven. Vooruitlopend op de daarvoor noodzakelijke wetswijziging, wordt bij beleidsbesluit goedgekeurd dat werknemers met ingang van 15 september 2010 kunnen beschikken over spaarloontegoeden die zijn opgebouwd in de jaren 2006 tot en met 2009.

De Jager komt hiermee tegemoet aan de wens van een ruime meerderheid in de Tweede Kamer. De maatregel betekent volgens het ministerie van Financiën een potentiële bestedingsimpuls van ruim 4 miljard euro. Dit zou moeten leiden tot extra aankopen door consumenten, wat een steuntje in de rug moet zijn voor de economie.

Minister De Jager heeft van tevoren overleg gehad met de banken over de maatregel, omdat die mogelijk in de problemen zouden kunnen komen als werknemers hun tegoeden massaal eerder dan verwacht opnemen.  Opname van het spaarloon is niet verplicht.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.