Artikel
22 jul '09
22 juli '09
2 min

Scannen van identiteitsbewijzen

Nadat u aan de hand van het originele en geldige identiteitsbewijs de identiteit van de payroll-kracht heeft vastgesteld, maakt u een kopie van dit document welke u vervolgens, voorzien van een handtekening van u als opdrachtgever en de payroll-kracht, bij de aanmelding van de payroll-kracht voegt.

Voor het kopiëren van identiteitsbewijzen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van scanapparatuur, die een goede basis vormt voor een kwalitatieve goede kopie. Indien u gebruik maakt van de Payroll Portal heeft het scannen van de  identiteitsbewijzen nog een bijkomend voordeel. De Payroll Portal biedt dan de mogelijkheid om de scan digitaal bij de aanmelding te voegen.

De scanapparatuur biedt veel functionaliteiten die ook een beperking in zich kunnen hebben. Deze beperking zit in de scanapparatuur met de optie OCR (Optical Character Recognition of in het Nederlands: optische tekenherkenning). Deze functie zorgt ervoor dat een afbeelding van tekst wordt omgezet in een bewerkbaar bestandsformaat die u vervolgens kunt bewerken in bijvoorbeeld een tekstverwerker. Indien deze optie staat ingeschakeld kan het voorkomen dat het lettertype in de kopie van het identiteitsdocument tijdens het scannen wordt gewijzigd. Hierdoor kan het vermoeden ontstaan dat de kopieën falsificaties zijn, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval is. Wij adviseren daarom om tijdens het scannen deze optie uit te zetten.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.