Artikel
17 nov '10
17 november '10
2 min

Rutte teleurgesteld in looneis ambtenarenvakbond

Premier Mark Rutte vindt de looneis van 2 procent van de ambtenarenvakbond Abvakabo FNV ,,teleurstellend". Hij noemt deze ook ,,onverstandig" en slecht voor de economie. Rutte zei dat zaterdag na afloop van een partijcongres van de VVD in Arnhem.

Onredelijk
VVD-partijleider Rutte reageerde op de oproep van VVD-fractievoorzitter Stef Blok, die de looneis ,,onredelijk” noemde. Blok riep het kabinet op de rug recht te houden in de onderhandelingen met de vakbeweging over een nieuwe cao. ,,Er is geen ruimte voor een loonsverhoging bij de overheid”, zei Blok in Arnhem. In veel andere sectoren krijgen werknemers er niets bij, terwijl de ambtenarensalarissen de laatste tijd nog wel gestegen zijn, voerde Blok aan..

Rutte zei vorige week dat de looneis past in de dynamiek van onderhandelingen. Erg veel ruimte voor een loonsverhoging zag hij echter niet. Zaterdag onderschreef hij de redenering van Blok dat het lastig wordt te investeren in meer agenten, leraren en verplegers als de overheid meer geld aan de lonen van ambtenaren kwijt is.

Toenadering
In de toespraak waarmee Rutte het congres beëindigde, stak hij nogmaals de hand uit naar partijen buiten de regering. ,,Help mee aan het herstel van Nederland”, zo riep hij heel het land en ook de oppositie in de Tweede Kamer op. ,,Goede ideeën zullen we niet weghonen, maar omarmen. Dan gaat het niet om de kleur, maar om de kwaliteit van de voorstellen.”

Bron: Binnenlands bestuur

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.