Artikel
24 sep '10
24 september '10
2 min

Prinsjesdag special 2010, alle relevante informatie verzameld

De derde dinsdag van september. Prinsjesdag! Dit jaar was het echter wel anders dan anders, nu het een demissionair kabinet is dat de plannen bekend maakte. Hierdoor is nog niet te zeggen welke van de maatregelen daadwerkelijk doorgang zullen vinden. Vanuit Driessen is er ook dit jaar weer een speciale ‘Prinsjesdag-special’ opgezet. 

In de  special vindt u informatie over de voor u relevante voorgenomen onderwerpen uit de miljoenennota op het gebied van HRM en de personeels- en salarisadministratie. In de special Prinsjesdag 2010 wordt in het eerste onderdeel kort aandacht besteed aan de voorgenomen maatregelen voor een aantal sectoren, worden de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van de werkgelegenheid geschetst en worden handreikingen en tips gegeven voor een HRM-beleid dat inspeelt op de genoemde maatregelen en ontwikkelingen.  In het tweede gedeelte van de special worden de voorgenomen plannen op een rijtje gezet die van belang zijn voor de personeels- en salarisadministratie.

Download de Prinsjesdag special 2010

Meteen bijgepraat worden over alle veranderingen? Actualiteitendagen 2010
Driessen organiseert ook dit jaar weer actualiteitendagen gericht op personeel- en salarisadministratie.  Dit keer vinden de Actualiteiten plaats op 16, 18, 23, en 24 november en wordt er ingehaakt op de veranderingen door de nieuwe kabinetsplannen die betrekking hebben op de dagelijkse werkzaamheden van de salarisadministrateur. Schrijf u nu in voor de actualiteitendagen.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van de inhoud van deze special of over de actualiteitendagen nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met Driessen HRM_Payroll via tel.nr. 0492 – 50 66 66.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.