Artikel
9 apr '13
9 april '13
3 min

Payroll-medewerkers Driessen met 150 gratis opleidingen altijd bij de les

Vanaf vandaag kunnen alle payroll-medewerkers van Driessen HRM gedurende een maand gratis gebruik maken van een enorm pakket aan e-learning opleidingen. Na deze kennismakingsmaand zullen enkele tientallen van de populairste opleidingen structureel gratis worden aangeboden. Bij Driessen bieden wij onze duizenden medewerkers al veel langer gratis e-learning opleidingen aan, maar nog nooit was het aanbod zo groot en divers. Ook het feit dat de samenstelling van het opleidingenpakket volledig wordt bepaald door de medewerkers zelf is een verdere uitbreiding op deze dienstverlening.

Missie
Als HRM-dienstverlener voor de publieke sector vindt Driessen het van groot belang voortdurend te blijven investeren in de opleiding en ontwikkeling van haar medewerkers. De missie van Driessen is om organisaties in staat te stellen het beste uit mensen te halen. Dat bereik je door mensen in staat te stellen het beste uit zichzelf te halen. Het volgen van een opleiding kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Persoonlijk ontwikkeling
Uit recent onderzoek onder werkenden in de publieke sector met als thema ‘juiste mens, juiste plek’ bleek dat het bieden van opleidingsmogelijkheden bijzonder hoog scoort. Het wordt door de meerderheid zelfs belangrijker geacht dan groei in inkomen. “Onze payroll-medewerkers konden normaal gesproken bij ons altijd al tientallen gratis e-learning opleidingen volgen. Maar nu bieden we in één keer zelfs een maand lang 150 e-learning opleidingen gratis ter beschikking. Wij denken dat een medewerker weliswaar zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen ontwikkeling, maar wij willen als werkgever dit wel heel graag actief faciliteren. Jezelf ontwikkelen is immers allereerst goed voor de medewerkers persoonlijk, maar daarnaast ook nog eens voor de organisaties waarvoor zij werken. Samen zorgen we er zo voor dat onze medewerkers ook goed voorbereid zijn op hun toekomst” aldus Jeroen Driessen, directeur Driessen HRM.

Gevarieerd aanbod
De 150 opleidingen die aangeboden worden zijn zeer gevarieerd. Van curcus Word of Excel tot een cursus omgaan met agressie of basiskennis gemeente ambtenaar. In het aanbod is ook een groot aantal talencursussen opgenomen. “De medewerker kan na een keuze gemaakt te hebben, de opleiding in zijn of haar eigen tempo volgen. Dat is het voordeel van de e-learning methodiek.” Op basis van de feedback wordt vervolgens bepaald welke opleidingen uiteindelijk op structurele basis gratis ter beschikking worden gesteld aan de medewerkers.

Hoe werkt het in de praktijk?
Tot 10 mei kunnen payroll-medewerkers van Driessen 150 opleidingen gratis uitproberen via www.driessenopleidingen.nl/e-learning. Na afloop van deze actieperiode bekijken wij welke opleidingen het meest gebruikt zijn. De 28 meest populaire opleidingen bieden wij vervolgens onze payroll-medewerkers gedurende één jaar gratis aan.

Ad van Zutphen
Directeur Driessen