Artikel
3 mei '11
3 mei '11
3 min

Overheid en consultancy populairste werkbranches

Hoogopgeleide studenten en young professionals willen het liefst in de consultancy of bij de overheid werken. Dit blijkt uit onderzoek onder meer dan 7.500 respondenten. Het goede nieuws voor deze groep, de ideale combinatie tussen beide branches bestaat ook.

Terug naar het onderzoek (uitgevoerd door kiesjewerkgever.nl). Op de vraag in welke branches de respondenten zouden willen werken gaf 52 procent aan graag in de consultancy aan de slag te gaan. Vlak daar achter staat met 51 procent de overheid en semi-overheid. Op de derde plek staat met 45 procent de zakelijke dienstverlening. De minst gewilde branche blijkt de land- en tuinbouw, met slechts 8 procent.

Mannen vs. vrouwen

Van de mannelijke bezoekers gaf 56 procent aan dat het in de consultancy branche wil werken en is daarmee de meest populaire sector. Onder vrouwen is de overheid en semi-overheid de meest gewilde branche. 56 procent van de vrouwelijke respondenten zouden in de toekomst wel voor de overheid of semi-overheid willen werken.

Verschil in opleiding

Verder is er een verschil te zien tussen de bezoekers met een HBO en WO opleiding. De bezoekers met een HBO-achtergrond willen het liefst de zakelijke dienstverlening in. Voor de mensen met een WO-opleiding geldt dat zij het liefst de consultancy ingaan. De overheid en semi-overheid komt hier op nummer twee.

Ideale combinatie
Driessen combineert al enkele jaren de branches overheid en consultancy in het Young Public Professional (YPP) concept. In dit meerjarige traineeship wordt jonge, veelbelovende HR-talenten een uitgekiend programma aan training, opleiding, coaching en intervisie aangeboden. Resultaat: professionele, enthousiaste en vakkundige HRM-consultants met kennis van en hart voor overheid, onderwijs en zorg & welzijn.

Voordelen voor beide partijen

Het YPP concept is tot nu toe voor zowel trainees als opdrachtgevers erg succesvol gebleken. Dat is logisch te verklaren vanuit het feit dat er voor beide partijen duidelijke voordelen aan te wijzen zijn. Het YPP concept biedt organisaties een mooie kans om met weinig inspanningen een jonge, hoogopgeleide professional aan zich te binden tegen een aantrekkelijk starttarief. Aan de andere kant doen de YPP’ers meteen praktijkervaring op bij tijdelijke projecten en opdrachten op operationeel of tactisch niveau. Na het traineeship kunnen de YPP’ers in dienst treden bij een overheidsorganisatie of doorgroeien naar allround consultant binnen Driessen.

Wilt u meer informatie over de YPP’ers of bent u benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact op met de afdeling Consultancy via 0492 – 50 66 66 of per e-mail via consultancy@driessen.nl. U kunt ook meer informatie vinden op www.driessen.nl/consultancy.

Bron: nu.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.