Artikel
4 sep '12
4 september '12
4 min

Opvallend onderzoek naar HRM-keuzes in de publieke sector

Iedereen maakt honderden keuzes per dag, over kleine of grote zaken wordt een beslissing genomen. Nu zijn wij bij Driessen HRM_Payroll als HRM-dienstverlener niet zo zeer geïnteresseerd in al die verschillende keuzes, maar wel in die keuzes die samenhangen met HRM binnen een organisatie. Daarom hebben wij samen met TNS Nipo een landelijk onderzoek uitgevoerd met als thema ‘keuzes’. Meer dan 400 werkenden in de publieke sector hebben aan dit onderzoek meegewerkt. De 20 opvallendste resultaten zijn samengevat in een speciaal boekje.

Onderzoek ‘keuzes’
Uit het onderzoek kwam naar voren dat bijna 50% van de vrouwen voor de publieke sector heeft gekozen omdat zij graag een bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Bij mannen staat iets betekenen voor de maatschappij met 23% pas op de derde plaats. Daarnaast bleek de collectieve keuze van arbeidsvoorwaarden in de vorm van een CAO niet bij iedereen favoriet te zijn. Voor 1 op 5 van de werkenden zou dat tafereel tot het verleden mogen behoren. Zij gaan liever persoonlijk in onderhandeling met hun werkgever over hun arbeidsvoorwaarden. Bekijk alle resultaten van het onderzoek ‘keuzes’ in het speciale boekje.

De keuze voor het thema keuzes
Het onderzoek naar keuzes is niet toevallig gekozen. Bij Driessen zien we dat de publieke sector aan alle kanten met keuzes wordt geconfronteerd. Michaël Munnich, directeur; “We merken dat onze relaties in de publieke sector geconfronteerd worden met een veranderende arbeidsmarkt, vergrijzing, bezuinigingen en nieuwe samenwerkingsvormen. Dat dwingt organisaties om keuzes te maken die ook veel invloed op én samenhang hebben met HRM. Dat heeft ons ook aan het denken gezet. Wij hebben ervoor gekozen om onze dienstverlening uit te breiden zodat wij de overheid, het onderwijs, cultuur en zorg & welzijn goed van dienst kunnen zijn én blijven.”

Mensenwerk
Jeroen Driessen, directeur vult aan “De mensen in de publieke sector blijven daarbij het uitgangspunt. Wij willen organisaties in de publieke sector in staat stellen om het beste uit hun mensen te halen. Dat deden en doen we met HRM-advies -en ondersteuning. De uitbreiding van onze dienstverlening stelt ons in staat om de oplossingen te bieden voor de uitdagingen waar de publieke sector nu voor staat. Samen met onze relaties zorgen we voor de juiste mens op de juiste plek, met het juiste salaris en een helder contract. Indien mogelijk maken we dit eenvoudiger door middel van e-HRM.” Driessen bouwt verder aan haar dienstverlening op drie belangrijke pijlers:

HRM_Solutions (juiste mens, juiste plek)
U werkt graag met goede mensen binnen uw organisatie. Of het nu gaat om uw directe collega’s, vervangers of tijdelijke specialisten. Met HRM-solutions van Driessen beschikt u altijd over de juiste mensen om te doen wat er vandaag van u wordt verwacht.
Werving & Selectie • Consultancy • Marktplaats externe inhuur • Mobiliteit • Flex- en Vervangingspools • Opleidingen

Payroll_Solutions (juiste salaris, helder contract)
Wij helpen u graag bij het ondersteunen of (gedeeltelijk) overnemen van de personeels- en salarisadministratie, van het verzorgen van uw bovenwettelijke uitkeringsadministratie tot het uitbesteden van werkgeverschap via payroll. Uitgangspunt is altijd: het juiste salaris en een helder contract voor uw mensen, minder regelwerk en risico voor u.
Outsourcing personeels- en salarisadministratie • Payroll • ZZP-contractmanagement • Uitkeringsadministratie

E-HRM_Solutions (eenvoudiger door e-HRM)
U wilt uw HRM-informatie altijd en overal kunnen raadplegen. Wij maken uw HRM-werkzaamheden graag eenvoudiger door in eigen huis e-HRM-oplossingen te ontwikkelen die helemaal aansluiten bij uw wensen en de praktijk in de publieke sector.
HRM-kennissystemen (RAP) • personeelsinformatiesoftware • W&S-, flex- en vervangingstools

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de HRM-oplossingen die Driessen biedt? Kijk dan op www.driessen.nl of neem contact met ons op via 0492 – 50 66 66 of hrm@driessen.nl.

Alle informatie over het onderzoek met als thema ‘keuzes’ vindt u op de speciale webpagina www.driessen.nl/keuzes

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.