Artikel
3 jun '10
3 juni '10
2 min

Opleiding Projectmatig Werken succes door directe koppeling praktijk

De MareGroep in Voorhout is als re-integratie en ontwikkelbedrijf één van de grootste werkgevers van de Kust-, Duin-, en Bollenstreek. Het bedrijf verzorgt een zeer breed pakket aan diensten voor een groot aantal gerenommeerde bedrijven en diverse gemeenten. Vanuit haar taakstelling ontwikkelt de MareGroep een veelheid aan projecten voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Om het opzetten en uitvoeren van die projecten nog verder te verbeteren, was er behoefte aan extra kennis binnen de organisatie.  Op basis van die behoefte werd door Driessen Opleidingen, een speciale cursus Projectmatig Werken ontwikkeld voor de MareGroep.

Uitgaande van het soort projecten bij de MareGroep en aansluitend op het opleidingsniveau van de betrokken medewerkers is een speciale tweedaagse training ontwikkeld waarbij met name de praktische vaardigheden voorop staan.

De eerste training is verzorgd in november 2009. En inmiddels heeft de MareGroep besloten om in juni 2010 een tweede groep van medewerkers aan de speciaal ontwikkelde training te laten deelnemen. Die keuze heeft de MareGroep gemaakt op basis van de bijzonder positieve resultaten van de eerste training uit 2009.

De keuze voor Driessen Opleidingen is door de MareGroep gemaakt omdat Driessen over de juiste kennis en ervaring beschikt en in staat was om binnen een bescheiden budget een volledige training te verzorgen. Uniek aan de aanpak is het maatwerk. Geen uitgebreide theoretische verhandelingen, maar inhoud die bewust is toegesneden op het soort projecten waar de MareGroep dagelijks aan werkt. De trainer/docent van Driessen Opleidingen beschikt over een brede ervaring in overheidsorganisaties en weet op welke wijze een verbinding gemaakt moet worden tussen de staande (lijn-) organisatie en de projectorganisatie. Er is zeer bewust gekozen voor een beknopte training in kleine groepen, wat zorgt voor een sterke, persoonlijke benadering richting de cursisten. In de training is veel ruimte ingebouwd om de eigen ervaringen in te brengen en te toetsen aan de theorie.

Meer informatie over Driessen Opleidingen vind u op www.driessen.nl/opleidingen of neem contact op met dhr. Nico op de Laak via 0492 – 50 66 66 of via nico.opdelaak@driessen.nl.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.