Artikel
2 feb '17
2 februari '17
2 min

Nieuwe publicatie Werkgeluk

Bezoekers oprecht welkom heten bij het gemeenteloket, kinderen enthousiast vertellen over het kofschip voor de klas, ouderen met liefde ondersteunen bij het aantrekken van hun kousen in een verzorgingshuis of mensen een onvergetelijke avond bezorgen in het theater. Mensen die werken voor de overheid, het onderwijs, zorg & welzijn of cultuur maken elke dag het verschil. Om dit vol overgave te doen, helpt het om gelukkig te zijn in je werk. Met werkgeluk is het in de publieke sector - gelukkig - positief gesteld.

In de publicatie Werkgeluk leest u hoe gelukkig medewerkers in de publieke sector zijn. Wat maakt hen gelukkig in het werk? En hoe kunt u als werkgever hieraan bijdragen? Antwoord op deze en andere vragen geven we aan de hand van een grootschalig onderzoek dat Kantar TNS in opdracht van Driessen HRM heeft uitgevoerd.

Samen met vooraanstaande hoogleraren Ruut Veenhoven en Meike Bartels duiken we dieper in het wetenschappelijk onderzoek rondom geluk. Om vervolgens stil te staan bij de invloed van architectuur op ons geluksgevoel en ons werk, hoe mobiliteit van werknemers werkgeluk bevordert en de invloed van geld op geluk. Verdiepend in de sectoren overheid, onderwijs, zorg & welzijn en cultuur spreken we medewerkers, HRM’ers en leidinggevenden over werkgeluk. Ook geven we per sector het woord aan een specialist. We gaan in op het bevorderen van geluk in het publieke domein (Ruut Veenhoven), hoe leraren gelukkig voor de klas staan (Jacqueline Boerefijn), hoe anders organiseren in de zorg geluk bevordert (Jaap Peters) en hoe cabaretier Rob Scheepers humor gebruikt als ingrediënt voor geluk. Wij hopen dat dit boek over werkgeluk u mag gidsen in het vergroten van uw werkgeluk en dat van uw medewerkers.

Vraag Werkgeluk kosteloos aan

De publicatie Werkgeluk van Driessen HRM is kosteloos aan te vragen voor leidinggevenden en HRM’ers in de publieke sector via www.werkgeluk.nl.

Direct aanvragen