Artikel
23 mrt '10
23 maart '10
2 min

Managers: “Geef acht!”

Managers zijn verantwoordelijk voor hun eigen strijdkrachten. Wanneer hun missie wordt volbracht heeft het team de prestatie bereikt, maar wanneer de missie mislukt heeft de manager gefaald. Om goede resultaten te behalen moet je als manager je team goed aansturen. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Om te slagen als manager zijn hier acht tips:

  1. Vertel de medewerkers hun rol, wat ze moeten doen en binnen welk kader. Het klinkt logisch, maar stuur hier actief op.
  2. Stuur medewerkers aan, geen vrienden. Spreek medewerkers aan wanneer ze hun verplichtingen niet nakomen. De afdeling waardeert dit en hiermee werk je aan respect op langere termijn.
  3. Maak de medewerkers enthousiast. Doe dit door ze te betrekken bij zaken als de afdelingsdoelen en het werken aan projecten. Betrokkenheid stimuleert enthousiasme.
  4. Waardering. Uit je waardering aan medewerkers wanneer resultaten zijn bereikt. Focus op de kwaliteiten en successen van de medewerkers in plaats van de zwakke punten en missers.
  5. Maak ze niet bang. Het is goed om open te communiceren als manager, maar let op: er zijn grenzen.
  6. Maak indruk op je medewerkers. Zorg ervoor dat je een meerwaarde laat zien. Dit verschilt per manager, de een is vernieuwend, waarbij de ander doortastend is.
  7. Vrijheid. Geef de medewerkers binnen hun rol de ruimte om deze goed uit te voeren.
  8. Geef de juiste richting aan. Zorg ervoor dat je afdeling binnen de juiste kaders kan werken. Stel realistische doelen, neem besluiten wanneer nodig en neem afscheid van medewerkers die het afdelingsbelang schaden.

Bron: Harvard Business Review

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.