Artikel
12 mrt '12
12 maart '12
1 min

Makkelijker een hypotheek voor flexwerker

De Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat flexwerkers makkelijker een hypotheek moeten kunnen krijgen. VEH wil dat de banken niet meer kijken naar baanzekerheid maar naar werkzekerheid. In het AD krijgt de organisatie steun van VVD en CDA. Die partijen vinden dat iemand met een goede opleiding en toekomst een hypotheek moet kunnen krijgen.

Verandering arbeidsmarkt
“De arbeidsmarkt is fundamenteel aan het veranderen”, zegt directeur van VEH Rob Mulder in de krant. “Werkgevers willen meer flexibele krachten en pleiten voor versoepeling van ontslagrecht. Werknemers kiezer er vaker voor om na zes jaar van baan te veranderen of zzp’er te worden.”

VEH krijgt steun van de Kamerleden Matthijs Huizing (VVD) en Elly Blanksma (CDA). “Iemand die een jaarcontract heeft, maar ook een goede opleiding en toekomstperspectief, moet natuurlijk gewoon een hypotheek kunnen krijgen”, aldus Huizing.

Regels aangepast
De Rabobank en ABN Amro zeggen in de krant dat flexwerkers wel degelijk in aanmerking kunnen komen voor een hypotheek. Wel zijn de regels vorig jaar, onder druk van de Autoriteit Financiële Markten, aangepast.

Bron: nu.nl / AD

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.