Artikel
26 jul '10
26 juli '10
1 min

Levensloopregeling, recordinleg van 908 miljoen euro

Vorig jaar hebben werknemers  een recordbedrag van 908 miljoen euro ingelegd op levensloopregelingen. Dat is ruim 10 procent meer dan een jaar eerder en de hoogste inleg tot nu toe. Voor het eerst sinds de invoering van de levensloopregeling in 2006 was er daarmee sprake van een stijging van de inleg.

Het CBS publiceerde deze cijfers en maakte meteen een koppeling tussen de gestegen inleg en de discussie over de verhoging van de AOW-leeftijd. ”Meer dan de helft van de respondenten gaf aan met de regeling eerder te willen stoppen met werken”, volgens een woordvoerder van het CBS.

Een andere verklaring voor de toegenomen belangstelling is dat er vorig jaar sowieso meer interesse was voor allerlei spaarvormen vanwege de crisis.

Met een levensloopregeling kunnen werknemers belastingvrij maximaal 210 procent van hun brutojaarloon sparen. Dit spaargeld kan worden gebruikt voor een periode van onbetaald verlof of om eerder met pensioen te gaan. Per jaar kan maximaal 12 procent van het brutoloon opzij worden gezet. Vorig jaar namen 250.000 werknemers deel aan de levensloopregeling.

Bron: ANP

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.