Artikel
4 sep '14
4 september '14
3 min

Laat u bijpraten over de Wet Werk en Zekerheid

De Nederlandse arbeidsmarkt scoort goed, zo blijkt uit een onderzoek dat de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft gepresenteerd. De Nederlandse arbeidsmarkt biedt relatief veel banen met een goed inkomen en veel zekerheid. Dat is natuurlijk goed nieuws! Het is bovendien een mooie opsteker in het kader van alle recente berichtgeving rondom onze veranderende arbeidsverhoudingen en de Wet Werk en Zekerheid.

Nederlandse arbeidsmarkt scoort goed

De denktank van de rijke landen zette de kwaliteit van de arbeidsmarkt in zijn lidstaten op een rijtje en kwam tot de conclusie dat werknemers alleen in Noorwegen en Zwitserland meer zekerheid hebben dan in Nederland. Op het gebied van de kwaliteit van het inkomen staat Nederland op de zesde plaats. In totaal werden 32 geïndustrialiseerde landen onder de loep genomen.

Nederland bij de top

In het algemeen hoort Nederland volgens OESO met Australië, Denemarken, Duitsland, Finland, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden en Zwitserland bij de landen met de beste arbeidsmarkt. Onder meer Frankrijk, België, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië worden als gemiddeld gekwalificeerd, terwijl Spanje en Griekenland bij de slechtst scorende landen horen.

Internationale kwaliteitsslag nodig

Voor verder economisch herstel moet de kwaliteit van banen internationaal worden verbeterd, stelt OESO. Zo moet het verschil tussen de omstandigheden voor mensen met een vast en een tijdelijk contract worden verkleind, moeten de lage inkomens beter worden beschermd en moet er veel aandacht worden geschonken aan steun voor langdurig werklozen.

Aan de top blijven

De Nederlandse arbeidsmarkt behoort dus tot de top van de wereld. Om daar te blijven moeten we kritisch kijken naar de veranderende arbeidsverhoudingen in onze samenleving. Dat is precies wat de regering voor ogen heeft met de Wet Werk en Zekerheid (WWZ); een nieuw evenwicht tussen flexibiliteit en zekerheid op de arbeidsmarkt. De wet treedt per 1 januari 2015 in werking en zal de komende twee jaar gefaseerd worden ingevoerd.

Kennisbijeenkomsten Wet Werk en Zekerheid

Het is dus van belang dat u tijdig op de hoogte bent! In oktober organiseren wij kennisbijeenkomsten op onze locaties. U ontvangt tijdens de bijeenkomst uitleg over de verschillende onderdelen van de WWZ. Daarnaast zoomen wij in op de zaken waar u als adviseur op HRM- en/of juridisch gebied mee te maken krijgt. Wij willen u niet alleen wegwijs maken in de wettekst, maar u daarnaast tips geven voor een praktische invulling van de wet binnen uw organisatie.

Wij nodigen u van harte uit om één van deze gratis bijeenkomsten bij te wonen en kijken uit naar uw komst. Voor deelname kunt u zich, samen met een collega, tot 6 oktober aanmelden. Voor meer informatie kunt u op www.driessen.nl/wetwerkenzekerheid terecht.

 

 

Bron: Elsevier

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.