Artikel
21 okt '10
21 oktober '10
2 min

Kleine banen regeling ook in 2011

Ook in 2011 mogen werkgevers voor jongere werknemers de kleine banen regeling toepassen. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op aanraden van demissionair minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Door gebruik te maken van de regeling kunt u de werkgeverslasten voor jonge werknemers die niet meer verdienen dan (ongeveer) de helft van het minimumloon, verminderen.

Stimulans voor de werkgelegenheid
De kleine banen regeling lijkt volgens Donner een positief effect te hebben op de werkgelegenheid. Daarom geldt deze tijdelijke regeling ook in 2011. Dankzij de regeling heeft uw onderneming als werkgever voor jongeren tot 23 jaar die minder verdienen dan een bepaald grensbedrag minder lasten. U hoeft voor hen namelijk geen premies werknemersverzekeringen te betalen en ook de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) hoeft u niet in te houden, te vergoeden en af te dragen. Op het loon van de betreffende werknemers moet u wel gewoon loonbelasting/premie volksverzekeringen inhouden en afdragen.

Maximumloon kleine banen regeling
Het is nog niet bekend wat de grensbedragen per loontijdvak voor 2011 zijn. Voor 2010 gelden de bedragen uit de onderstaande tabel als maximumloon waarbij u de kleine banen regeling mag toepassen. Let erop dat de werknemer op het moment van de loonbetaling 22 jaar of jonger moet zijn.

Het gaat in de onderstaande tabel steeds om het loon voor de werknemersverzekeringen.

Leeftijd werknemer    Maandloon bedraagt niet meer dan
< 18 jaar                         € 275
18-19 jaar                      € 325
19-20 jaar                      € 375
20-21 jaar                      € 425
21-22 jaar                      € 500
22-23 jaar                      € 600

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.